20'

2e klasse E

23 november 2019 14:30

Onbekend

In de eerste helft was Arendskerke heer en meester. De blauw-witten lieten de bal snel rond gaan, waren feller dan de tegenstander wonnen vrijwel elk duel waardoor FC Axel vrijwel niet aan aanvallen kon denken. Na iets meer dan een kwartier spelen was het Tom die de eerste kans van de wedstrijd aantekende. Een voorzet van Justin werd door een verdediger van FC Axel weg kopte. De bal belandde bij Tom die geen moment aarzelde en hard uithaalde. De keeper kon met enige moeite redding brengen.

Een paar minuten werd er een overtreding gemaakt op Joep. Tom nam de vrije trap. Een speler van FC Axel leek de bal te schampen waardoor deze precies in de voeten kwam bij de inkomende Michel die simpel binnen kon tikken. Weer even later stuurde de prima spelende Dejan Justin weg. Die kapte vervolgens zijn tegenstander uit en besloot zelf te schieten. Zijn schot mistte echter kracht en was recht op de keeper. In de 29e minuut was Arendskerke dicht bij een 2e treffer toen Marijn zijn broer Siem op rechts wegstuurde. Deze leverde vervolgens een prima voorzet af die bijna ingekopt werd door Joep, de 3e van de Corstanje broeders. Helaas ging de bal net over.

Na iets meer dan een half uur spelen kreeg Dejan een enorme kans. Hij gaf een mooie steekballetje op Justin, liep zichzelf vrij en kreeg de bal op zijn beurt weer aangespeeld en probeerde met een puntertje de bal binnen te tikken maar de bal ging over. Vlak voor rust een ingooi van Justin op Dejan die de bal meteen voorgaf. De bal ging over een Axelse verdediger en Michel heen en kwam bij Dennis terecht. Die had hier waarschijnlijk niet meer op gerekend en was zich niet bewust van de vrijheid die hij had. Hij besloot daarom te koppen maar kon de bal te weinig vaart meegeven waardoor de keeper op tijd was om deze te pakken. Zo verzuimde Arendskerke in de 1e helft de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen en gingen de spelers met een 1-0 ruststand de kleedkamers in.

Na rust een ander FC Axel dat wat opportunistischer ging spelen en meer strijd leverde dan in de 1e helft. Echt onder de indruk was Arendskerke echter niet want er werd nauwelijks iets weggeven. In de 11e minuut werd Michel weggestuurd door Justin. Hij frommelde zich langs een paar verdedigers en wist de opkomende Dennis te bereiken die bal net niet goed raakte waardoor deze net over ging. Even later geklungel in de verdediging van Fc Axel dat resulteerde in een schot van Michel op de rand van de zestien. De keeper stond wel op de goede plek maar liet de bal los en gaf Dennis weer een een kans om de wedstrijd op slot te gooien. Maar weer ging de bal over.

Waar Arendskerke al lang en breed veilig had moeten zijn kreeg het in de 20e minuut bij een tegentreffer om de oren. Een voorzet van rechts ging over de verdedigers van Arendskerke heen en de de inkomende spits van FC Axel dook naar de bal maar raakte hem gelukkig verkeerd zodat deze net naast het doel verdween. Eigenlijk was dat de eerste goede kans van de bezoekers die het verder moest hebben van wat corners en vrije trappen. Bij de stand van 1-0 bleef het tot het einde spannend tot in blessuretijd toen Dennis een lange bal speelde op Michel, die de bal met zijn hoofd voorgaf. Deze werd door Justin en verdedigers van FC Axel volledig gemist en belandde zo weer in de voeten van Dennis die de bal hard in de linker bovenhoek schoot en zo de eindstand van 2-0 op het bord zette.

Zo wint Arendskerke dik verdiend van FC Axel waardoor het op de ranglijst een plaatsje stijgt. Trainer Kees Westerweele ziet dat zijn ploeg elke week steeds beter gaat voetballen. En conditioneel zit het ook wel goed, want de mannen gaf de gehele wedstrijd vol gas. Volgende week wacht Arendskerke de uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis dat met 4-0 onderuit ging tegen Oostkapelle/Domburg en een plaatsje lager staat op de ranglijst dan Arendskerke. Er moet daarom zeker iets te halen zijn tegen deze onbekende tegenstander.