Thijs Rovers (schot)
90'

2e klasse E

7 december 2019 14:00

Arendskerke boekte zaterdag een belangrijk overwinning op direct concurrent Arnemuiden. Op een zwaar veld werd het uiteindelijk 3-1 voor de blauw-witten. Ook de andere concurrenten lieten punten liggen waardoor Arendskerke een paar plaatsten stijgt en het verschil met de onderste regionen groter wordt.

Arnemuiden begon nog fel aan de wedstrijd maar bij de eerste beste kans voor Arendskerke was het in de 9e minuut al raak. Marijn werd vlak buiten het strafschop bereikt, draaide zichzelf vrij en schoot beheerst binnen. Meteen na de aftrap was het bijna al weer gelijk maar de uitstekend spelende Eljo stond deze in de weg.

Arendskerke was in de verder matige eerste helft de beter voetballende ploeg. Arnemuiden kon daar weinig tegenover zetten en moest het van foutjes van Arendskerke hebben om kansjes te creëren. Na een half uur was daar zo'n moment. Na slordig balverlies op het middenveld werd een speler van Arnemuiden weggestuurd. Marc liep mee, drong hem naar buiten waardoor Eljo geen moeite had met het schot. Vlak voor rust kregen beide ploegen nog een kansje. Een kopbal van Arnemuiden ging net naast en een schot van Tom werd gekeerd door de keeper.

De bezoekers gingen na de thee meteen op zoek naar de gelijkmaker, schroefde het tempo wat op en waren er in de 62e dichtbij toen de verdediging van Arendskerke de bal maar niet weg kreeg en een speler van Arnemuiden uit de kluts kon uithalen. Eljo leek geklopt maar de paal hielp hem een handje. Beide ploegen leverde volop strijd en de fysieke maar sportieve duels werden niet geschuwd. Dat werd goed ingeschat door de prima leidende scheidsrechter de vaak lekker door liet voetballen en geen kaarten hoefde te trekken. Arendskerke had moeite om er uit te komen maar had geluk toen een verdediger bij het terugspelen kramp kreeg waardoor de bal te weinig vaart kreeg. Goudhaantje Dennis wist wil raad met dit presentje en schoot beheerst de 2-0 binnen.

Arnemuiden probeerde het toen nog wel, maar gaf af en toe heel veel ruimte weg. Het was wachten op de 3-0 maar de blauw-witten speelden een aantal keren de situatie niet goed uit en lieten zo de bezoekers in leven. In de 80e minuut ging het bijna mis toen Jeroen terug kopte op de Eljo maar de bal niet genoeg vaart meegaf. Eén van de spitsen van Arnemuiden kwam er tussen maar Eljo was net op tijd om het foutje te repareren. Dat was een aanzet tot een slotoffensief van Arnemuiden. Nadat van dichtbij een strakke voorzet net over werd gekopt was het zo'n 10 minuten voor tijd wel raak. De verdediging van Arendskerke kreeg de bal even niet weg en het was Thijs Rovers die de 2-1 maakte.

In de slotfase was het nog even billenknijpen voor de formatie van Kees Westerweele. Maar toen Justin in de slotminuut uit een counter met een prachtig krullend schot de 3-1 aantekende waren de 3 punten binnen. Een heerlijke driepunter voor Arendskerke. Volgende week al weer de laatste wedstrijd van 2019: SSV'65 uit.