VVA verrast met gelijkspel tegen koploper Nieuwenhoorn

42'

2e klasse E

1 februari 2020 14:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag verraste Arendskerke door 1-1 te spelen in de uitwedstrijd met Nieuwenhoorn. Een uitslag waar iedereen bij VVA vooraf voor had getekend, maar waar weinig mensen echt op gerekend hadden. Natuurlijk ga je voor 3 punten, maar er is wel enig realiteitszin aanwezig. Mede daardoor koos trainer Kees voor een 5-3-2 formatie. De selectie arriveerde met busjes en deze werden dan ook spreekwoordelijk op het kunstgras in Hellevoetsluis geparkeerd. Nieuwenhoorn begon in een 4-3-3 formatie met hoog staande backs. Vanaf het begin speelden zij eigenlijk 1 op 1 achterin. Na een verliespartij bij De Meeuwen hadden zij zich vast voorgenomen om de nummer 10 van de ranglijst even goed aan te pakken.

VVA, dat onder andere Michiel, Michel en Dominique moest missen vanwege een blessure, begon de wedstrijd scherp. Goede organisatie en compact loopwerk maakte het voor Nieuwenhoorn lastig voetballen. Op de website schrijft Nieuwenhoorn achteraf dan ook zelf: “Het lukte deze wedstrijd niet. Waar je verwacht dat Nieuwenhoorn de tegenstander van het kastje naar de muur speelt, blijkt dat de realiteit anders is en dat het stroef loopt.”

Justin kreeg binnen het kwartier een kans, maar de keeper redde. Toch was het Nieuwenhoorn dat in de 20e minuut via Brandon Nooitmeer op 1-0 kwam. Eljo dacht de bal die Nooitmeer in de 16 bracht op te kunnen pakken, maar hij kwam te laat. VVA liet zich niet van de wijs brengen en speelde gefocust door. Jasper kreeg een vrije trap te nemen, half op de helft van Nieuwenhoorn. Hij leek hem kort te willen spelen of voor te willen zetten, maar Kees riep: “Jasper, wind en zon!”. Jasper neemt vervolgens een aanloop en schiet hem richting de kruising. De keeper die vol de zon in keek, kon hem er nog net uithalen.

Het spelbeeld veranderde gedurende 1e helft niet, maar waar mogelijk kwam VVA er met een lange bal uit. Dit leidde tot opnieuw een vrije trap die de keeper wist te redden, maar Tom was er als de kippen bij om de rebound vanaf zijkant 16 voor te brengen. Zijn lage bal werd gemist door de keeper en Sander stond op de juiste plek om hem in te tikken: 42e minuut 1-1!

Na rust ging Nieuwenhoorn nog meer opportunistisch spelen en zetten zij VVA onder druk. Eljo moest flink aan de bak en speelde een geweldige 2e helft. In een uitval leek Justin alleen af te kunnen lopen op de keeper, maar hij werd toch nog goed verdedigd.  Nieuwenhoorn kreeg corner op corner, maar Eljo wist er telkens zijn hand tegen te zetten. Robin werd ingebracht om met zijn lengte en kopkwaliteiten verdedigend te helpen. Nieuwenhoorn mistte daarna een aantal grote kansen en een bijna zekere goal werd op de lijn gekeerd door Joep. Na een, vooral voor de meegereisde supporters en bank, zenuwslopende eindfase met meer dan 5 minuten extra tijd werd er afgefloten.

Het behaalde punt werd door VVA gevierd als een overwinning. Naderhand was het DJ-Manon die vooral de VVA-nummertjes draaide in de kantine van Nieuwenhoorn waar de sympathieke thuissupporters ook hun waardering hadden voor de blijdschap van Arendskerke. Het was een mooie dag!