9'
Jobse, Alex (penalty)

2e klasse E

25 januari 2020 14:30

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Leo Rooze en Rinus Nagelkerke werd onder frisse omstandigheden de competitie hervat tegen Serooskerke. Het eerste wapenfeit kwam op naam van Dennis, die zich na goed doorzetten op links vrij kon spelen en uithaalde. Maar de bal een metertje over het vijandelijk doel zag verdwijnen. Na 9 minuten probeerde de verdediging van Arendskerke een en ander voetballend op te lossen. Het ging echter mis toen een terugspeelbal op Eljo iets te kort was. Eljo probeerde dit te herstellen, maakte daarbij een overtreding en zo belandde de bal op de stip. Dit cadeautje werd gretig uitgepakt door Alex Jobse.

In een verder gelijk opgaande strijd waren de kansen zeer schaars. Seroos kreeg in de 18e minuut een grote kans om de score te verdubbelen. Een speler van Seroos dook vlak voor het doel op. Eljo stond echter op de juiste plek en kon met zijn linkerbeen redding brengen. Het tempo lag aan beide kanten laag en Arendskerke had moeite om een gaatje te vinden in de verdediging van de bezoekers die de gehele wedstrijd geen krimp gaf. Na iets meer dan een half uur spelen moest Michel het veld verlaten wegens een blessure en werd vervangen door Dejan. Vlak voor tijd dan eindelijk een kansje voor Arendskerke. Joep werd op links weggestuurd, gaf voor en wist Dejan te bereiken. Die kon de bal terugleggen op Dennis. Deze laatste kreeg de bal net iets achter zich waardoor zijn kopbal kracht mistte. Ruststand 0-1.

Vlak na de hervatting weer een ongelukkig moment voor Arendskerke toen Jeroen de bal in eigen doel werkte in een poging om de bal weg te werken. Ondanks dat Arendskerke probeerde de druk wat op te voeren lukte het maar niet om tot kansen te komen. In de omschakeling was het geduldige Seroos steeds weer gevaarlijk en de 0-3 hing meer in de lucht dan de aansluitingstreffer. De 0-3 kwam er ook bijna toen in de 68e minuut Jeroen binnen de het strafschop zijn tegenstander licht raakte die vervolgens gretig ging liggen. Het was weer Alex Jobse die achter de bal ging staan maar deze keer koos Eljo de goede hoek en zo Arendskerke in de wedstrijd hield.

Een kwartier voor tijd een vrije trap voor de bezoekers. Een speler van Seroos leek de bal in te koppen. Eljo zag de bal over zich heen gaan en had geluk dat de bal op de lat belandde. In de slotminuut eigenlijk de eerste echte grote kans voor Arendskerke. Dejan stond plots helemaal vrij, dicht voor het doel, kreeg de bal aangespeeld maar raakte de bal helemaal verkeerd waardoor de keeper gemakkelijk redding kon brengen.

Zo verliest Arendskerke met 0-2 van een iets beter en vooral meer ervaren Serooskerke. Van een groot kwaliteitsverschil was echter geen sprake. Volgende week wacht koploper Nieuwenhoorn dat in de thuiswedstrijd een aantal maatjes te groot was voor Arendskerke. Vorige week ging de gedoodverfde kampioen echter te onder tegen De Meeuwen. Dus misschien kunnen de blauw-witten ook voor een verrassing zorgen.