0 - 3

68'

2e klasse E

7 maart 2020 14:30

Beide ploegen deden in de beginfase niet voor elkaar onder. Het was op het hobbelige veld voor beide ploegen wel moeilijk voetballen en was het eerste wapenfeit na 5 minuten voor de thuisploeg. Een speler van OKD werd op links weggestuurd en gaf strak en hard voor. De bal ging echter aan iedereen voorbij. 10 minuten later een vergelijkbare situatie aan de andere kant. Deze keer werd de voorzet van Justin net van richting verandert waardoor de bal achter Michel en Dennis langs ging. Even later mocht Jasper een vrije trap nemen. Zijn inzet was laag en in de hoek, maar de keeper was attent en kon met enige moeite redding brengen.

Na een half uur een grote kans voor OKD. Een speler ging diep en kreeg de bal strak aangespeeld. Hij probeerde Eljo met een fraaie lob te passeren. Deed ie ook maar gelukkig voor Arendskerke ging de bal net naast. Het tempo ging omhoog en het spel ging op en neer. In de 36e minuut weer een goede kans voor OKD toen een speler geheel vrij staand in kon koppen. Hij kopte echter precies in de handen van Eljo. Meteen in de omschakeling een grote kans voor Arendskerke. Op het middenveld verloor OKD de bal. Justin werd aangespeeld. Zijn voorzet werd door Dennis gemist en belandde bij de opkomende Jasper die hard uithaalde maar zijn schot net over zag gaan. In de slotfase van de 1e helft was het Eljo die tot 2x keer toe redding moest brengen. In de allerlaatste minuut had Michel pech toen een schot van hem op de paal belandde. In de rebound een fraaie volley van Tom waar de keeper van OKD de grootste moeite mee had en net de bal via de paal uit het doel kon houden.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen op zoek naar de openingstreffer. OKD het meeste balbezit, Arendskerke gevaarlijk via de counter. Na ongeveer een uur spelen was het het ineens raak voor Arendskerke. Dennis werd op rechts aangespeeld en had ineens vrije doorgang op de keeper. Die kwam zijn doel nog wel uit maar Dennis schoot beheerst in de verre hoek binnen. Een minuutje later een domme actie van een speler van OKD die de bal uit frustratie wegschoot. Betekende zijn 2e gele kaart en OKD moest door met 10 man. Toen in de 68e minuut Michel uit een corner fraai de 0-2 binnen kopte was de wedstrijd wel gespeeld. Nadat Arendskerke nog een paar kansen had gemist was het in de 83e minuut uiteindelijk Dennis die de eindstand van 0-3 op het scorebord zette. Een knappe en uiteindelijk toch wel verdiende zege van de ploeg van Kees Westerweele.