50'
Dimitri Gomes Almeida (schot)

2e klasse E

5 oktober 2019 14:30

De bezoekers waren de gehele wedstrijd oppermachtig en kwamen al na 4 minuten op voorsprong. Dimitri Gomes Almeida kopte raak uit een vrije trap. Vijf minuten later werd de verdediging van Arendskerke uit elkaar gespeeld en stond het al 0-2. Doelpunten maker was Gregory Paula. In de 18e minuut was het de plaaggeest van Arendskerke, Dimitri Gomes Almeida die met een fraaie actie door de verdediging slalomde en Melvin Winterberg aanspeelde die van dichtbij de 0-3 binnen tikte. Nog steeds was de honger bij de ploeg uit Hellevoetsluis nog niet gestild en ging het op zoek naar de volgende treffer. Die kwam in de 25e minuut toen Jeroen een speler van Nieuwenhoorn in het strafschopgebied licht vastpakte. Een penalty die benut werd door Melvin Winterberg. Pas in de 32e minuut de eerste doelpoging van Arendskerke. Een vrije trap vlak buiten de zestien. Maar de inzet van Justin werd gekeerd door de keeper. Vlak voor rust kwam Arendskerke nog goed weg toen een schot van Nieuwenhoorn op de lat belandde. Ruststand 0-4.

Een paar minuten na rust was het weer uitblinker Dimitri Gomes Almeida een fraaie even fraai afrondde. Daarna nam Nieuwenhoorn wat gas terug maar bleef de overhand houden. Arendskerke probeerde er nog wat van te maken maar kon de verdediging van de Nieuwenhoorn niet in de problemen brengen. In de 68e minuut pech voor Marijn die een bal uit een corner verkeerd raakte en zijn eigen doelman passeerde. Beide ploegen nog kregen vervolgens een paar kleine kansjes, waarvan de beste voor de bezoekers. Vlak voor tijd claimde Justin nog een penalty toen hij omver werd gelopen in het strafschopgebied. Maar de scheidsrechter vond het niet voldoende voor een penalty en zo eindigde VVA-Nieuwenhoorn in 0-6.

Een terechte nederlaag tegen een (1e klasse waardige) tegenstander die zeker mee gaat doen om het kampioenschap. Volgende week weer een onbekende tegenstander: DBGC uit Oude-Tonge. Een ploeg die net als Arendskerke de punten hard nodig heeft.