Yerseke 1

2 - 2

2e klasse E

2 november 2019 14:30

Vrolijke gezichten bij de Arendskerke na afloop van de wedstrijd tegen Yerseke. De blauw-witten maakten een 2-0 achterstand ongedaan en namen zo een dik verdiend punt mee naar huis. Dit gelijkspel zal voelen als een overwinning.

De thuisploeg begon furieus en hadden al na 1 minuut een grote kans. Van dichtbij dook een speler van Yerseke op voor Eljo (die na een aantal weken blessureleed weer onder de lat stond) die zijn hoek goed verkleinde en het schot kon keren. Een paar minuten later was Arjen dicht bij een treffer. Een zeer attent spelende Jeroen tikte de bal net weg voordat hij kan uithalen. In de 8e minuut het eerste wapenfeit van Arendskerke. Na een voorzet van Michiel ging Michel net onder de bal door waardoor Justin ineens de bal kreeg en kon uithalen. Maar zijn schot mistte richting en ging hoog over.

In een aantrekkelijke eerste helft ging het spel op en neer en beide ploegen kregen een paar goede kansen. Een hoge bal van achteren werd (mede door de harde wind) niet goed beoordeeld door Marc waardoor deze onder de bal doorging. Die kwam vervolgens in de voeten van Arjen de Koeijer die direct uithaalde. Gelukkig voor Arendskerke ging deze net naast.

Na bijna een half uur spelen een grote kans voor Arendskerke. Justin werd aan de linkerkant weggestuurd en bereikte de opkomende Dennis die van dichtbij de 0-1 leek in te kunnen schieten. De keeper van Yerseke dacht daar anders over en redde fraai. In de tegenstoot was het Yerseke die wel scoorde. Op rechts kwam een speler van Yerseke door die de geheel vrij lopende Arjen de Koeijer wist te bereiken en deze keer Eljo geen kans gaf.

Tien minuten later een misverstand tussen Jeroen en Justin wat resulteerde in balverlies. De verdediging was uit uit positie. Arjen de Koeijer kreeg de bal op rechts de bal aangespeeld en leverde een panklare voorzet af op Guus de Leeuw die fraai in de kruising kopte en de 2-0 ruststand op het bord zette.

In de 2e helft ging een dapper strijdend Arendskerke op zoek naar de aansluitingstreffer maar gaf daarmee ook wat meer ruimte weg. De beste kansen waren in de beginfase voor de thuisploeg maar het was Eljo die Arendskerke in de wedstrijd hield. Eerst plukte hij een bal van een voet toen een speler van Yerseke vlak voor hem in het strafschopgebied opdook. Daarna pareerde hij nog een schot van Arjen de Koeijer en ook de in rebound hield hij Yerseke van scoren af.

Daarna kantelde de wedstrijd, mede door een aantal wissels, in het voordeel van Arendskerke. Yerseke kwam steeds meer onder druk te staan. Grote kansen waren voor Arendskerke echter schaars. Tot in de 79e minuut toen Jasper een prachtige steekbal gaf op Michel die ineens vrije doorgang had tot het vijandelijke doel en beheerst de 2-1 binnen schoot. Vijf minuten later een gelukje voor Arendskerke. Uit een corner maakte een speler van Yerseke onhandig hands in het strafschopgebied. De penalty werd genomen door Michel die zijn hoofd koel hield en zo voor de gelijkmaker aantekende.

In de hectische en rommelige slotfase kon het nog beide kanten op maar hele grote kansen bleven uit. Zo pakt Arendskerke knap en op basis van inzet een dik verdiend punt tegen Yerseke en kan het volgende week met vertrouwen afreizen naar Zoutelande waar het De Meeuwen treft. Dat is tevens weerzien met oude Arendskerke-trainer Adriaan Nieuwenhuijse.