2e klasse E

14 december 2019 14:00

D.A.P.H. van Helden

Het was winderig en koud op het Schenge en uw vaste verslaggever had wat moeite om aantekeningen te maken. Het is daarom maar een kort verslagje geworden.

SSV'65 kwam op het snelle kunstgras sterk uit de startblokken en had in de beginfase zomaar op voorsprong kunnen komen ware het niet dat Eljo daar anders over dacht. Na een kwartier spelen was het vervolgens Arendskerke dat twee grote kansen liet liggen. Justin werd aan de rechterkant weggestuurd en leverde een puike voorzet af. De inkomende Dennis kwam net een paar passen te kort om de bal in te tikken en de tevens mee opkomende Michiel maaide volledig over de bal heen. Een paar minuten later was het weer Dennis die eens voor de neus van de keeper opdook die net als zijn collega in het andere doel een prima wedstrijd stond te keepen en de inzet van Dennis kon keren.

Het was door de straffe wind moeilijk voetballen, maar toch was het een leuke 1e helft waarbij beide ploegen probeerden te voetballen. Zowel SSV'65 als Arendskerke waren gelijkwaardig en hielden de ruimtes klein waardoor de kansen schaars waren. In de slotfase was het SSV'65 die nog een een paar corners kreeg maar gescoord werd er niet meer.

Een harde werken Arendskerke had in de 2e helft het meeste balbezit en was feller in de duels dan SSV'65. Maar toch was het de thuisploeg die een paar keer zeer dreigend was. Na een half uur spelen kreeg SSV'65 een uitgelezen kans om de score te openen toen een speler van de thuisploeg plots één op één kwam te staan met Eljo. Die kwam net op tijd zijn doel uit en plukte de bal voor de voeten van zijn tegenstander weg.

Even later een vrije trap voor VVA ruim buiten de zestien. Met het windje mee probeerde Siem het in één keer. De bal leek zo de kruising in te vliegen maar met een prachtige zweefduik kreeg de doelman nog net zijn vingers tegen de bal aan.

Dat was voor Arendskerke het sein om nog eens aan te zetten. De thuisploeg kon, mede door de harde tegenwind nauwelijks meer van eigen helft af komen. Toch lukte het Arendskerke moeilijk om door de stugge verdediging van SSV'65 te komen en de wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen. Maar daar dacht Michel uiteindelijk anders over. 10 minuten voor tijd werd Dejan aangespeeld. Met een man in zijn rug gaf hij een fraai hakje naar Joep die op links kon doorstomen en in het centrum Michel wist te bereiken. Die kreeg van zijn directe tegenstander net teveel ruimte, draaide zich knap vrij en schoot beheerst binnen. Dit keer de keeper kansloos en het stond 0-1.

De thuisploeg stroopte de mouwen nog wel op maar door de ruimtes die ontstonden leek de 0-2 eerder te vallen dan de gelijkmaker. Die kwam er echter niet zodat het tot het einde spannend bleef maar de 3 punten werden binnengehaald.

Een heerlijke overwinning en een mooie afsluiting van het voor Arendskerke ene heel mooi jaar. Op 25 januari gaan we weer verder met een thuiswedstrijd tegen Serooskerke. Tussendoor worden er nog een aantal oefenwedstrijden gespeeld.