85'

2e klasse E

28 september 2019 14:30

D.A.P.H. (Danny) van Helden

Na een wat van beide kanten voorzichtig begin was het bij de eerste beste kans voor MZC'11 raak. Uit een voorzet werd Dylan Adelaar geen strobreed in de weg gelegd en kon van dichtbij intikken. Vanaf dat moment had Arendskerke (met het windje mee) het betere van het spel maar had moeite om kansen te creëren. In de 26e minuut was het wel bijna raak toen Justin aan de aandacht van zijn tegenstander kon ontsnappen. De opkomende Dennis leek de bal vrij in te kunnen koppen maar de keeper tikte de bal net zijn vingertoppen over hem heen.

Na een half uur spelen een spaarzame snelle aanval van de thuisploeg, koel afgerond door Fabia Boekholt. Vanaf dat moment kwam Arendskerke er bijna niet meer aan te pas en kreeg MZC'11 nog een paar mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer.

Ook na rust was MZC'11 de betere ploeg. Het bleef op het snelle kunstgras vroeg druk zetten waardoor Arendskerke werd gedwongen vaak de lange bal te spelen. In de 53e waaide een voorzet van MZC'11 bijna in het doel. Siem kon op de lijn nog redding brengen maar tikte de bal zo in de voeten van een Jesse Kalwij die van dichtbij de 3-0 binnen tikte. Wedstrijd beslist.

Een paar minuten later was het dezelfde Jesse Kalwij die na een snelle aanval door het centrum de 4-0 binnen kon schieten. Arendskerke had pech toen Jeroen uit een corner de bal op de lat kopte. Dat was in de 70e minuut.

Het slotakkoord was voor de ploeg uit Zierikzee. Na een aanval over links werd scherpe voorzet van dichtbij in de korte hoek binnen getikt door Sander Bakx. Eindstand 5-0.

Een verdiende overwinning van een uitstekend spelend MZC'11 dat niet veel kansen nodig heeft om te scoren. Volgende week wacht Nieuwenhoorn. De ploeg uit Hellevoetsluis is samen met Bruse Boys nog foutloos en zal dat willen blijven.