Luuk Lanser (intikker)
Assist: Dani Davidse

4e klasse 02

21 september 2019 9:30

Afgelopen weekend is de eerste wedstrijd in de competitie gespeeld. De JO10 van Arendskerke kreeg Wemeldinge JO10-1 op bezoek.  Alle spelers waren weer aanwezig, dus we begonnen met Aydean, Dani, Dennie, Fedde, Luuk, Ryo, Steijn en Tim aan de wedstrijd. Lars van Sabben maakte zijn debuut als coach. Vanwege zijn opleiding bij CIOS Goes moet hij ervaring opdoen als trainer van een sportgroep in de jeugd. Hij heeft nu al een paar keer geholpen bij de trainingen van de JO10, maar was deze zaterdag ook langs de lijn te vinden. Wie weet waar deze trainerscarrière gaat eindigen?

Luuk begon deze wedstrijd als keeper en Fedde was de aanvoerder. Vooraf hadden we met elkaar afgesproken dat we veel zouden overspelen, omdat dit belangrijk is bij voetbal en dit vorige week niet zo goed ging. Nou, deze afspraak zijn ze goed nagekomen! Er werd verzorgd voetbal gespeeld en steeds werd een vrije man gevonden. Ondanks dat kwamen we via een hoekschop toch op 0-1 achterstand. Dit werd al snel rechtgezet. Na een goede onderschepping van aanvoerder Fedde schoot Dani de bal keihard binnen: 1-1. Vervolgens kon Dennie de bal binnentikken na een goede hoekschop van Steijn: 2-1. In de 12e minuut schoot Ryo de bal op de paal. Daarna deed Wemeldinge weer wat terug. We hadden deze week nog getraind op druk op de bal zetten (zodat de tegenstander niet kan schieten), maar dat waren we even vergeten. Hierdoor kon een speler van Wemeldinge gemakkelijk de 2-2 binnenschieten. Luuk was kansloos. Er werd nog steeds goed gevoetbald en af en toe was er sprake van ‘galleryplay’. Steijn nam hierin het voortouw door een echte ‘panna’ uit te delen. De spelers van Wemeldinge waren echter niet onder de indruk en scoorden de 2-3. Dani trok na een solo de stand gelijk en we gingen met deze 3-3 tussenstand rusten.

In de rust werden complimenten uitgedeeld voor het vertoonde spel. Als we zo goed zouden blijven overspelen, kon het niet anders dan dat we deze wedstrijd gingen winnen. En dat kwam ook uit.

Ryo stond de tweede helft op goal. We begonnen gelijk met een mooie aanval. Tim gaf een goede pass op Dani en die legde de bal voor op Dennie. Helaas kon Dennie de bal net niet binnentikken. Wemeldinge kwam scherp uit de rust en scoorde de eerste kans van de tweede helft wel: 3-4. We lieten ons niet uit het veld slaan en gingen goed door. Al snel scoorde Dani de 4-4 door na een indribbel vanuit de hoek gelijk binnen te schieten. Luuk scoorde vervolgens na een paar mooie schijnbewegingen met een afstandschot de 5-4. Eindelijk stonden we weer voor. De 6-4 was voor Dennie. Hij scoorde uit de rebound nadat de keeper van Wemeldinge een schot van Steijn had gestopt. Uit een kluts kon Dani de 7-4 scoren. Toen leek de wedstrijd wel beslist, maar er was nog best veel tijd om te spelen. Na een assist van de keeper kon de spits van Wemeldinge vrij doorlopen. Hij schoot onberispelijk binnen: 7-5. Ryo was kansloos. Ook aan de andere kant werd weer op doel geschoten. Dit keer probeerde Fedde binnen te schieten. Helaas kon de keeper deze bal net naast tikken. Niet veel later kon Dennie de 8-5 na een goede voorzet van Steijn binnentikken. De 9-5 was weer een mooie aanval. Luuk gaf een tikje breed op Aydean. Aydean zag Dennie in de hoek vrij staan. Dennie legde de bal goed voor en Dani kon makkelijk binnentikken. Een aanval uit het boekje. Wemeldinge bleef nog wel een beetje bij en scoorde de 9-6. Vervolgens schoot Aydean uit een onmogelijke hoek de 10-6 binnen. De 11-6 kwam op naam van Luuk. Hij scoorde een rebound nadat de keeper van Wemeldinge een schot van Dennie had gepareerd. Door een afstandschot van Wemeldinge werd het nog 11-7.  Het slotakkoord was aan Dennie. Na afleggen van Dani kon hij de bal met een schot weer in het netje leggen: 12-7.

Vorige week was de trainer nog een beetje boos in de rust. Deze week stond er een trotse trainer. De jongens hebben niet voor zichzelf, maar als team gespeeld. Erg leuk om te zien tot wat voor aanvallen dat kan leiden. Dit beloofd wat voor de rest van het seizoen!