2 - 7

's Heer Arendskerke JO10-1

4e klasse 02

28 september 2019 8:30

De tweede wedstrijd van het seizoen werd uit tegen Kloetinge JO10-3 gespeeld. Alle spelers zouden aanwezig zijn, maar Luuk kwam wat later dan verwacht. We begonnen dus met Aydean, Dani, Dennie, Fedde, Ryo, Steijn en Tim aan de wedstrijd. Luuk sloot rond de 15e minuut aan.  Dezelfde Luuk was aan de beurt om aanvoerder te zijn. Hij kreeg de band in de tweede helft om zijn arm geschoven.

Ryo begon de eerste helft op doel. Beide ploegen begonnen enigszins behouden aan de wedstrijd. Na een paar minuten spelen was de eerste kans voor Arendskerke. Aydean speelde na een indribbel de vrijstaande Tim aan. Tim gaf een goede voorzet over de grond en Dani probeerde met een hakje te scoren. Helaas was zijn inzet net iets te zacht en kon de keeper de bal stoppen. In de zesde minuut kreeg Kloetinge een eerste kans. De bal werd voor onze goal slecht weggewerkt, waardoor een speler van Kloetinge kon schieten. De bal ging via een been van één van onze spelers over. Het bleef een gelijk opgaande wedstrijd met een paar schoten over en weer, maar geen grote kansen. In de 14e minuut trok Arendskerke weer ten aanval. Tim ging met een goede dribbel op de goal van Kloetinge af, maar werd door twee man geblokt. Steijn kon de afvallende bal oppikken, maar schoot vervolgens net naast. Zo stond het na een kwartier spelen nog steeds 0-0. Gelukkig was Luuk inmiddels aangesloten en konden we eens kijken of hij de wedstrijd kon openbreken. We kregen in ieder geval iets meer kansen. Het lukte Steijn tot twee keert toe niet om te scoren. Bij zijn eerste kans was de bal net iets te hoog om in te kunnen koppen en bij zijn tweede kans schoot hij de bal net iets te zacht in, waardoor de keeper van Kloetinge de bal kon stoppen. Ook Aydean kreeg nog een grote kans, maar weer lag de goede keeper van Kloetinge in de weg. Toch gingen we met een voorsprong de rust in. In de 23ste minuut kregen we een hoekschop. Zoals we woensdag hebben getraind dribbelde Aydean schuin het veld in en haalde verwoestend uit: 0-1. Leuk om te zien dat oefeningen van de training in de wedstrijd ook worden uitgevoerd. Kloetinge scoorde nog bijna de gelijkmaker, maar eerst stond de paal in de weg en de daarop volgende twee schoten werden door Fedde geblokt. Toen was het tijd voor de siroop.

De trainer had in de rust weinig te vertellen. Er werd hard gewerkt, goed overgespeeld en de oefeningen van de training werden ook in de wedstrijd uitgevoerd. Wat wil een trainer nog meer?

De tweede helft ging Luuk (met aanvoerdersband) keepen. De eerste kans was voor Arendskerke. Dani stak met een solo het hele veld over. Helaas werd zijn inzet nog net geblokt door een verdediger. De hoekschop die daarop volgde werd weer door Aydean genomen. Opnieuw een goed schot, maar dit keer kon de keeper redden. Helaas kon Ryo de bal vanuit de rebound net niet binnentikken. Toen deed Kloetinge wat terug. Een voorzet werd goed binnengetikt: 1-1. Arendskerke liet zich niet van de wijs brengen en scoorde al snel de 1-2. Na een aanval over de zijkant gaf Steijn met links (zijn chocoladebeen) een goede voorzet die Dani gemakkelijk binnen kon tikken. Kloetinge probeerde met een afstandschot op gelijke hoogte te komen, maar Luuk hield de bal goed tegen. Inmiddels waren we 10 minuten na rust bezig en begon het te regenen.  Hierdoor werd het wat lastiger om het verslag bij te houden. De 1-3 werd met een hard en hoog  schot gescoord door Steijn. Dennie scoorde de 1-4. Hij kwam vanaf de zijkant opstomen. De keeper verwachtte waarschijnlijk een voorzet, maar Dennie schoot de bal bekeken in de vrije korte hoek. Kloetinge scoorde de 2-4 met een schot die via de binnenkant van de paal in het doel ging. Luuk was kansloos op deze inzet. Het slotakkoord was aan Arendskerke. Ryo scoorde op aangeven van Dani met een bekeken balletje de 2-5. Steijn scoorde na een indribbel vanaf de cornervlag met een mooie krul de 2-6. Opnieuw werd de trainingsvariant dus toegepast in de wedstrijd. Als laatste scoorde Dani na een onderschepping van Ryo de 2-7 met een hard en hoog schot.

Zo werd ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. De mannen moesten er de eerste helft hard voor werken, maar hadden nog genoeg conditie over om de tweede helft het verschil te maken.