's Heer Arendskerke JO15-1

3e klasse 01

26 oktober 2019 10:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag hebben we tegen RCS uit gespeeld. Het was wederom een zware dobber voor ons. Het was ook wel de verwachting dat we het lastig zouden krijgen tegen de nummer 2, mede gezien hun uitslagen. We begonnen nog niet eens zo slecht aan de wedstrijd en speelden de eerste 10 minuten leuk mee én op de helft van RCS. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit echter niet. Na deze fase werd RCS beter en liet zien dat het leuk kon voetballen. Het was echter aan onze reservekeeper Jelle Pekaar te danken dat we niet op achterstand kwamen. Hij voorkwam met een paar hele goede reddingen een vroege achterstand. In de 22e minuut moest hij echter toch de bal uit het net halen toen een corner bij de 2e paal werd binnen getikt. En 2 minuten later zag hij een door Nick van richting veranderd afstandschot prachtig in de kruising vliegen: 2-0. Daarna kregen wij 3 'mogelijkheden' met Kian, Jimi en Raul, maar ze waren te besluiteloos en schoten niet, te laat of niet krachtig genoeg. Aan de andere kant werd vlak voor rust door een aanvaller van RCS een rebound, na weer een goede redding van Jelle, simpel binnen getikt: 3-0.
In de rust getracht om de kopjes omhoog te zetten. Maar ook aangegeven dat er wel behoorlijk korter gedekt moest worden door het merendeel van onze verdedigers/middenvelders. Overigens met uitzondering van Julian die wel zijn taak goed vervulde. Dave nam zijn bekende plekje onder de lat weer in.
Ook het begin van de 2e helft was voor ons; onder leiding van Jimi werd er druk gezet op de tegenstander. Het leidde tot een afstandschot van Sven die helaas door Jimi niet in de rebound binnen getikt kon worden. En dit was een typerend voorbeeld van het verschil tussen RCS en ons. Want kom je hierdoor op 3-1 dan zit je weer in de wedstrijd. Maar u voelt hem al aankomen in de 13e minuut na rust werd het 4-0 door wederom een van richting veranderd afstandschot, waardoor de moed toch wel in de schoenen zakte. 5 minuten later ketste een vrije trap op Nick zijn knie en de rebound was weer voor RCS: 5-0. Ook een eretreffer was niet aan ons besteed. Een mooi aangesneden vrije trap van Sven werd door Siep gekopt, maar net niet moeilijk genoeg voor de keeper. Jappe verloor nog zijn beheersing waardoor we nog even met 10 man stonden. De goed leidende scheidsrechter maakte hier zijn enige fout van de ochtend, want de tegenstander van Jappe had er ook af gemoeten. De trainer wisselde deze speler overigens wel dus dat was wel sportief. De eindstand was inmiddels bereikt.

Voor mij viel onze wedstrijd na het zien van de 'klassieker' in de Eredivisie helemaal op zijn plaats. Wij hadden, behoudens de beginfases van de beide helften, hetzelfde gespeeld als mijn favoriete clubje uit Rotterdam. En dat was niet goed zoals u weet....Van een trainerswissel is bij ons geen sprake, maar ik heb wel gevraagd aan de spelers wat er anders zou moeten bij mijn clubje: harder, serieuzer trainen en meer discipline waren de antwoorden. Aangezien wij in dezelfde fase zitten als mijn clubje hebben we dit ook gebruikt voor ons eigen team.  En het moet gezegd er is deze week goed getraind! Zouden dan zaterdag de eerste punten gehaald worden tegen Apollo? Kom allen kijken en supporteren en beleef het mee!