MZC'11 JO10-3 letterlijk en figuurlijk maatje te groot

Ryo Oudshoorn (intikker)
Luuk Lanser (schot)

4e klasse 02

26 oktober 2019 9:30

Dit keer stond de thuiswedstrijd tegen MZC’11 JO10-3 uit Zierikzee op het programma. Zoals bijna elk weekend waren alle spelers weer aanwezig, dus Aydean, Dani, Dennie, Fedde, Luuk, Ryo, Steijn en Tim stonden op het wedstrijdformulier. Tim kreeg de C achter zijn naam, omdat hij deze wedstrijd de aanvoerder was.

De eerste helft stond Luuk op de goal. Vanaf het begin was duidelijk te zien dat de spelers van MZC’11 een maatje groter waren dan onze spelers. Dat zijn we de laatste weken wel gewend, maar de spelers van MZC’11 konden ook nog aardig voetballen. Uiteraard was dat niet erg, want het is leerzaam om tegen dit soort tegenstanders te spelen. In de tweede minuut kreeg VVA de eerst kans. Het schot werd gestopt door de keeper. De eerste kans van MZC’11 was wel direct raak: 0-1. Vervolgens een kans voor Dani op aangeven van Aydean, maar weer stond de keeper van de tegenstander in de weg. Niet veel later scoorde Dani toch de gelijkmaker. Na een indribbel vanaf de rechter zijlijn schoot hij met zijn linkervoet hard binnen. MZC’11 raakte niet in paniek en scoorde al snel de 1-2 en 1-3. Vooral de 1-3 was een mooie aanval. Luuk was kansloos. Na wat geklungel achterin van onze verdedigers kon MZC’11 ook de 1-4 scoren en uit een hoekschop werd de 1-5 gescoord. De achterstand liep dus hard op. Vervolgens een mooie aanval via Dani en Steijn. Uiteindelijk rondde Dani niet goed af, waardoor de teller voor VVA op één bleef staan. MZC’11 benutte wel bijna alle kansen en scoorde alweer de 1-6. Vanaf dat moment werd een tandje bijgezet door de blauw-witten. Dit resulteerde in de 2-6 door een afstandschot van Dani en de 3-6 door een goede treffer van Steijn nadat hij zelf de bal had veroverd. Tussendoor scoorden de zwart-witten de 3-7, maar onze spelers waren nog niet klaar. Uit een voorzet van Dani scoorde Ryo met een volley een schitterend doelpunt: 4-7. Na een mooie actie schoot Aydean helaas op de paal. Op aangeven van Dani wist Steijn weer wel het net te vinden. Zo gingen we met een 5-7 achterstand de rust in.

Het laatste deel van de eerste helft was er hard gewerkt, dus de siroop smaakte goed. De trainer dacht de wedstrijd nog gewonnen kon worden als het harde werken in de tweede helft werd doorgezet. Vol goede moed gingen iedereen dus weer naar buiten. Fedde en Luuk hadden inmiddels van shirt gewisseld.

Fedde stond dus de tweede helft op goal. Onze spelers kwamen goed uit de kleerkamer. Binnen een minuut schoot Aydean alweer op de paal. Hier schrokken de spelers van MZC’11 wel even van. Helaas stonden die al snel weer op scherp en werd het voor onze spelers steeds moeilijker om de fysiek sterkere spelers van de tegenstander bij te houden. In de vijfde minuut van de tweede helft scoorde MZC’11 de 5-8 en niet veel daarna de 5-9. Ryo probeerde met een schot wat terug te doen, maar de keeper wist deze bal tegen te houden. Toch kreeg Ryo weer een doelpunt op zijn naam. Na een voorzet van Dani, tikte Ryo de bal achter de keeper: 6-9. Na een mooie steekbal van Tim kreeg Steijn een kans. De keeper van MZC’11 kwam echter razendsnel uit zijn goal, waardoor Steijn niet aan afwerken toekwam. Aan de andere kant was Fedde kansloos op een hard schot: 6-10. Uit een hoekschop scoorde een speelster van MZC’11 de 6-11. Na een mooie actie schoot Luuk met zijn punt de 7-11 binnen. Fedde wist vervolgens een schot van de zwart-witten te stoppen maar uit de rebound werd alsnog gescoord: 7-12. Ook de 7-13 viel nog binnen. Het slotakkoord was wel aan de blauw-witten. Dani schoot namelijk de 8-13 binnen en raakte daarna nog een keer met zijn chocolodabeen de paal.

De tegenstander was letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Complimenten voor de ploeg omdat ze wel heel de wedstrijd zijn blijven knokken voor een goed resultaat.