Patrijzen JO10-2

4e klasse 02

23 november 2019 9:30

Onbekend

Deze zaterdag stond de wedstrijd thuis tegen Patrijzen JO10-2 op het programma. Eerder deze competitie verloren we van de JO10-3 van Patrijzen, dus het beloofde een zware wedstrijd te worden. Gelukkig was iedereen aanwezig: Aydean, Dani, Dennie, Fedde, Luuk, Ryo, Steijn en Tim. Dennie was de aanvoerder en Dani begon de eerste helft op de goal.

Direct werd duidelijk dat Patrijzen een goede ploeg had die graag het initiatief wilde nemen. Al vroeg in de wedstrijd raakte een speler van Patrijzen onze paal nadat hij uit een corner vrij kon inschieten. In de vierde minuut pas het eerste wapenfeit van onze blauw-witten. Op aangeven van Aydean probeerde Ryo te scoren, maar de keeper van Patrijzen kon redding brengen. Niet veel daarna schoot Aydean na een goede indribbel de bal op de lat. Zo hadden beide ploegen een keer het aluminium geraakt en stond nog steeds de brilstand op het scorebord. Nadat er een klein foutje in onze opbouw werd gemaakt, kreeg Patrijzen een grote kans. Dani hield gelukkig zijn goal schoon. Niet veel later moest hij toch de bal uit het net plukken. Een uittrap van de keeper van Patrijzen ging over onze verdediging heen. De vrijstaande spits liet deze kans niet onbenut: 0-1. Ondanks dat Patrijzen wat sterker leek, kwamen we toch terug in de wedstrijd. Tim onderschepte de bal goed op het middenveld en speelde Steijn aan. Steijn zette vervolgens met Dennie een één-tweetje op en schoot de bal vervolgens achter de keeper van Patrijzen: 1-1. Vervolgens kregen Steijn en Ryo nog kansen om op voorsprong te komen, maar dat lukte steeds net niet. Uiteindelijk ging Patrijzen met een voorspong de rust in. Met een mooie showduik tikte Dani een schot van Patrijzen naast de goal. De corner die daaruit volgde werd mooi binnengekopt door een speler va Patrijzen: 1-2. Rust.

De tweede helft ging Luuk keepen. Al in de eerste minuut scoorde Patrijzen, waardoor we tegen een 1-3 achterstand aankeken. Gelukkig gingen onze kopjes niet hangen. Een voorzet van Steijn werd verlengd door Ryo. Dennie anticipeerde hier goed op en schoot de 2-3 binnen. Vervolgens een paar kansen voor Tim en Dani om op gelijke hoogte te komen, maar deze gingen er niet in. Aan de andere kant een goed schot van Patrijzen, maar een dito redding van Luuk. Gelukkig volgde toch de gelijkmaker. Ryo ontving op het middenveld de bal, behield goed overzicht en speelde Steijn aan. Met een droge schuiver plaatste Steijn de bal in de verre hoek: 3-3. Vervolgens een paar goede kansen voor Patrijzen, maar Luuk stond steeds op de goede plek. Eén keer werd hij geholpen door Aydean, die de bal met een uiterste inspanning van de lijn haalde. Toch kwam Patrijzen weer op voorsprong. Een schot van een speler in het oranje-wit werd niet helemaal goed verwerkt door Luuk en belandde in de goal: 3-4. Er waren nog maar een paar minuten te spelen. Patrijzen ging op zoek naar meer marge, maar er werd steeds goed verdedigd en Luuk stond goed te keepen. Op den duur namen we het initiatief over. Dennie veroverde de bal op het middenveld en speelde Steijn aan. Steijn dribbelde een stukje op en gaf de bal aan Dani. Net voor de achterlijn gaf Dani een voorzet. Tim leek binnen te kunnen schieten, maar miste de bal op een haar na. Steijn stond gelukkig achter Tim en schoot de bal onberispelijk binnen: 4-4. De ontlading was groot bij de jongens, maar ze gingen ook gelijk op zoek naar de winnende treffer. Uiteindelijk kwam die in de laatste minuut van de wedstrijd. Dennie speelde Aydean aan de zijkant van het veld aan. Aydean had een mooi pass door de lucht naar Steijn. Steijn bleef goed kijken en zag Dani langszij komen. Hij gaf de bal mee in de loop van Dani en die maakte de kans koelbloedig af: 5-4. Die voorsprong werd niet meer weggegeven en zo werd deze zware wedstrijd toch omgezet in een driepunter.

De tweede helft is, vanaf de 2-3 tussenstand, gefilmd door Frans van Pagee (De Razende Reporter). Het filmpje is te vinden op https://m.facebook.com/fenlvanpagee?fref=fc_search. Dit biedt iedereen de mogelijkheid om te controleren of de wedstrijdverslagen een beetje naar waarheid worden geschreven. Daarnaast staan op de facebookpagina van Frans van Pagee ook een aantal mooie foto’s van deze wedstrijd.