-

Krabbendijke JO10-2

4e klasse 02

9 november 2019 9:30

Het was een spannend weekend voor trainer Frank. De vorige twee wedstrijden onder zijn leiding gingen verloren. Hij had op tv gezien dat een derde verlies op rij wel eens fataal zou kunnen zijn. Stam werd tenslotte ook gedwongen om op te stappen bij de club uit Rotterdam-Zuid. De punten moesten thuis gepakt worden tegen Krabbendijke JO10-2. Gelukkig was de gehele selectie aanwezig, dus Aydean, Dani, Dennie, Fedde, Luuk, Ryo, Steijn en Tim verschenen aan de aftrap. Iedereen is een keertje aanvoerder geweest, dus we begonnen aan de tweede ronde. Aydean kreeg daarom de felbegeerde band met de grote C om zijn arm.

Aydean begon de eerste helft ook als keeper en dat deed hij zeer verdienstelijk. In de derde minuut pakte hij het eerste schot van Krabbendijke en er volgden nog meer reddingen. Toch kon hij niet voorkomen dat Krabbendijke op een 0-1 voorsprong kwam. Gelukkig kregen wij ook kansen. Uit een corner van Dani scoorde Ryo met een intikker de 1-1. Na balverlies in onze verdediging kreeg Krabbendijke een grote kans, meer Aydean bracht weer goed redding. Aan de andere kant was de keeper kansloos op een schot van Ryo. Na een mooie aanval met Dennie en Steijn kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot goed binnen: 2-1. Opnieuw werd er in onze verdediging een beetje knullig balverlies geleden, waardoor Krabbendijke de gelijkmaker binnen kon schieten. Deze keer was er geen redden aan voor Aydean. Toen ging het even snel. Het goed spelende Krabbendijke schoot achter elkaar de 2-3 en 2-4 binnen. Zeker de 2-3 was een mooi schot in de kruising. Dani kreeg vervolgens twee kansen om te scoren. De eerste bal werd van de lijn gehaald (waarbij verschillende supporters achteraf aangaven dat de bal wel degelijk over de lijn was) en zijn rebound werd geblokt. Toch kwamen we terug tot 3-4. Opnieuw was Ryo de doelpuntenmaker, dit keer op aangeven van Steijn. Drie doelpunten in één helft van Ryo, een zuivere hattrick dus. Profvoetballers mogen dan de wedstrijdbal mee naar huis nemen, helaas is dat in het amateurvoetbal niet toegestaan. Met een minimale achterstand gingen we de rust in.

Aydean wisselde met Luuk van keepershirt. De siroopkan werd leeggedronken. De trainer vertelde dat er goed gevoetbald werd, maar dat de tegenstander ook goed kon voetballen en vervolgens stormden de jongens weer naar buiten.

We begonnen goed aan de tweede helft. Na een indribbel schoot Dani hard op de buitenkant van de paal. De druk werd verder opgevoerd en we gingen erop en erover. Na een mooie één-twee (door de lucht) tussen Steijn en Ryo scoorde Steijn de gelijkmaker.  Met een bekeken pass zette keeper Luuk Dani alleen voor de keeper van Krabbendijke. Hij liet deze kans niet onbenut en schoot hard binnen: 5-4. Op een knullige manier kwam Krabbendijke weer op gelijke hoogte. Aydean probeerde met een sliding een doelpunt te voorkomen, maar de bal kwam via de paal tegen zijn been en rolde zo over de achterlijn. Gelukkig konden hij en de anderen hier wel om lachten, want hier kon hij niets aan doen. Even later scoorde Aydean in de goede goal. Dennie legde de bal panklaar voor hem neer, hij haalde uit met een droge schuiver, Dani stapte onderweg nog over de bal en zo belandde de bal netjes in de hoek van de goal: 6-5. Vervolgens scoorde Dani met een schot de 7-5. Het slotakkoord was aan Dennie. Op aangeven van Steijn kon hij de 8-5 binnenschieten.

Complimenten voor heel de groep. We speelden tegen een goede tegenstander. Ook bij een achterstand bleven we goed voetballen. Er werd goed overgespeeld, er werden mooie doelpunten gescoord, maar er werd ook goed verdedigd. De trainer kon dus opgelucht ademhalen!