Ryo Oudshoorn (intikker)
Ryo Oudshoorn (scrimmage)

4e klasse 02

30 november 2019 9:50

Op de laatste zaterdag van november stond de wedstrijd in en tegen Arnemuiden JO10-1 op het programma. We waren weer compleet, dus Aydean, Dani, Dennie, Fedde, Luuk, Ryo, Steijn en Tim verschenen aan de aftrap. Fedde was de aanvoerder en Dennie begon de eerste helft op de goal.

De wedstrijd begon enigszins vreemd met twee eigen doelpunten. Aydean probeerde een bal voor de eigen goal te blokken, maar deed dit iets te wild. Pardoes vloog de bal in de goal: 1-0 voor Arnemuiden. Ook aan de andere kant van het veld ging het niet helemaal goed en schoot een verdediger van Arnemuiden de bal in het eigen goal: 1-1. De wedstrijd was hiermee wel losgebarsten. Na een mooie aanval van achteruit kwamen we op voorspong. Keeper Dennie speelde Tim aan de zijkant aan. Tim speelde langs de zijlijn naar Dani. Dani gaf de bal voor op Luuk en die schoot goed binnen: 1-2. Via een afstandschot van Dani werd de voorsprong vergroot naar 1-3. In de 13e minuut schoot Dani met zijn chocoladebeen op de paal. De rebound werd door Tim net over geschoten. Aan de andere kant werd wel gescoord. Arnemuiden kwam terug tot 2-3. Dennie was kansloos op het schot. Als snel werd de marge weer vergroot naar twee, want Luuk scoorde zijn tweede doelpunt van de ochtend: 2-4. Toen verslapten we eventjes. Hierdoor kon Arnemuiden met twee doelpunten terugkomen tot 4-4. Gelukkig werd nog voor rust orde op zaken gesteld. Fedde speelde na een indribbel de vrijstaande Tim aan. Tim zette Dani vrij voor de goal en die maakte de kans goed af: 4-5. Arnemuiden kreeg door een één tegen één situatie een grote kans op de gelijkmaker, maar Dennie stond goed te keepen en werd niet gepasseerd. Vervolgens wist Aydean op het middenveld de bal te onderscheppen. Hij speelde over naar Ryo en Ryo legde de bal klaar voor Dani. Het schot van Dani was goed in de hoek, keeper kansloos: 4-6. Dani scoorde voor rust ook nog de 4-7, na goed overspel tussen Luuk en Steijn. Rust.

In de tweede helft ging Luuk keepen. We gingen verder waren we voor de rust waren gebleven, scoren dus. Uit een goede hoekschop van Steijn kon Ryo de bal vrij binnen tikken: 4-8. Dennie was oplettend bij een uitbal en dribbelde snel in. Hij zette vervolgens Dani vrij voor de goal die beheerst afrondde: 4-9. Daarna deed Arnemuiden weer wat terug. Ze scoorde twee keer achter elkaar. Vooral het eerste doelpunt was een mooi schot waar Luuk geen antwoord op kon hebben. De tussenstand was inmiddels 6-9. Op aangeven van Steijn maakte Dani vervolgens de 6-10. Ook Arnemuiden bleef met scherp schieten en scoorde de 7-10. Daarna liepen we weer verder uit. Na wat gefrommel voor de goal van de rood-gelen kon Ryo de bal over de lijn tikken: 7-11. Dani maakt de 7-12 als slotstuk van een mooie solo. Ryo schoot de 7-13 binnen en maakte zo zijn derde goal van de middag. En op aangeven van een speler van Arnemuiden schoot Steijn de 7-14 binnen. Het slotakkoord was aan Arnemuiden: 8-14.

Een wedstrijd met veel doelpunten. Na de wedstrijd gaf de trainer van Arnemuiden complimenten voor het goede samenspel van de jongens van Arendskerke. Een mooier compliment van de tegenstander kan je niet krijgen!