Assist: Fedde Otte
Dani Davidse (intikker)

4e klasse 02

16 november 2019 8:45

Het was deze week al vroeg verzamelen op het Raadhuisplein te Arendskerke. We moesten om 08.45 uur spelen tegen Walcheren JO10-3 in Vlissingen, dus op tijd vertrekken. Ryo was ziek en kon niet mee. Dit keer dus maar zeven spelers op het wedstrijdformulier: Aydean, Dani, Dennie, Fedde, Luuk, Steijn en Tim. Dani mocht deze wedstrijd de aanvoerder zijn.

Voor de wedstrijd maken de trainers onderling altijd een paar afspraken over spelbegeleiding en dergelijke. Dan komt ook altijd de vraag op tafel of een time-out halverwege de wedstrijd gewenst is. Voor de trainer van VVA hoeft het eigenlijk nooit, maar de trainer van Walcheren was het wel gewend om te doen. Daarom werd besloten de time-out toe te passen.

Het was de beurt aan Tim om de eerste helft te keepen, dus hij had het gele shirt om zijn schouders. Als snel na het startsignaal werd duidelijk dat we te maken hadden met een fysiek sterke tegenstander die ook nog eens redelijk kon voetballen. Onze jongens leken een beetje onder de indruk. In de derde minuut van de wedstrijd schoot een uittrap van de keeper van Walcheren door onze verdediging en dit leverde een kans voor Walcheren op. Gelukkig eindigde de bal op de lat. In de zesde minuut kon de lat geen redding brengen en scoorde Walcheren de 1-0. Walcheren bleef aanvallen en wij konden er in de eerste fase weinig tegenover zetten. Toch een mooie aanval van onze kant. Tim speelde vanaf de grond Aydean aan de zijkant van het veld aan. Aydean speelde op zijn beurt de bal langs de zijlijn naar Steijn. Steijn gaf vervolgens een goede voorzet op Dennie, maar Dennie kon de bal net niet binnentikken. Daarna volgden een paar schoten van onze kant. Eerst hield de keeper van de tegenstander een schot van Luuk tegen en daarna schoot Steijn over. Aan de andere kant viel wel een doelpunt. Opnieuw kwam iemand van Walcheren oog in oog met Tim te staan na een uittrap van de keeper. De spits was koelbloedig en rondde goed af. Tim was kansloos: 2-0. Tijd voor de time-out.

De jongens stonden er enigszins beduusd bij. Ze probeerden wel, maar het lukte niet. De tegenstanders was misschien wel letterlijk een maatje te groot. Toch werd een plannetje bedacht om de rollen om te draaien. Afgesproken werd om de verdedigers vrij te laten staan als de keeper van de tegenstander de bal had. We zouden gaan jagen zodra de keeper de bal naar een verdediger zou spelen. Met deze afspraak gingen we weer het veld in.

Als snel kreeg de keeper van Walcheren de bal en liepen onze jongens terug naar de middenlijn. De keeper speelde de linksback aan en Steijn en Dani gingen direct druk zetten. De back speelde terug naar de keeper en daar ging Fedde druk op zetten. De keeper probeerde de bal weg te schieten, maar Fedde zette een goed blok en zo vloog de bal in de goal: 2-1 door Fedde. Niet veel daarna schoot Dani de 2-2 binnen. De verslaggever heeft dit doelpunt niet gezien, omdat hij nog aan het schrijven was over het eerste doelpunt van de blauw-witten. De gezichten van de spelers gingen al een stukje vrolijker staan. Opnieuw na goed drukzetten, dit keer van Luuk, werd de bal afgepakt. Vervolgens zette Luuk de vrijstaande Dani alleen voor de keeper. Dani was koelbloedig en schoof de bal netjes in de linker onderhoek: 2-3. De rollen waren volledig omgedraaid. Een time-out kan dus wel degelijk nut hebben. Niet alleen het drukzetten ging goed, er werd ook mooi voetbal van achteruit gespeeld. Zo speelde de goed keepende Tim een keer de bal in op Dani. Vervolgens zag Dani Steijn helemaal vrij staan in de hoek. Steijn legde de bal goed terug op Aydean. Helaas ging zijn schot over, maar het was een aanval uit het boekje. Toch bleef de 2-4 niet uit. Na een bekeken pass van Aydean stond Steijn alleen voor de goal. Hij liet de keeper kansloos en schoof de bal rechtsonder in het doel. Voor rust scoorde Dani ook nog de 2-5.

In de rust stonden de gezichtjes van de spelers er anders bij dan tijdens de time-out. In 12,5 minuten kan schijnbaar veel veranderen. Luuk wilde wel gaan keepen, dus Tim en Luuk wisselden van tenue.

De tweede helft werd het goede veldspel voortgezet. Dani gaf een voorzet op Steijn die de bal teruglegde op Fedde. Het schot van Fedde werd helaas gestopt door de keeper. Diezelfde Fedde legde in de 3e minuut van de tweede helft de bal klaar voor Aydean. Aydean liet deze kans niet onbenut en schoot mooi binnen: 2-6. Even later een schot van Tim, maar die werd geblokt door een speler van Walcheren. Steijn schoot met zijn chocoladebeen (links) op de paal en Aydean probeerde met een omhaal te scoren. Jammer genoeg werd zijn inzet gestopt door de keeper. Pas in de zevende minuut van de tweede helft moest Luuk een redding verrichten. Na wat gefrommel voor de goal van Walcheren kon Dani de 2-7 binnenschieten en vervolgens scoorde hij ook de 2-8, dit keer met zijn zwakkere rechtervoet. Het mooie was dat Fedde daarvoor een hoge bal had onderschept met een fraaie kopbal, waardoor deze aanval opgezet kon worden. Dennie gaf uiteindelijk de assist op Dani. Ook de 2-8 was een mooie aanval. Dit keer onderschepte Tim de bal. Deze kwam bij Fedde terecht en die speelde direct door naar Steijn. Steijn behield het overzicht en zag Dani helemaal vrijstaan. Hij gaf de bal op een presenteerblaadje en zo scoorde Dani zijn zesde goal van de wedstrijd: 2-9. Na de time-out in de tweede helft geloofden onze jongens het wel een beetje. Dennie kreeg nog een paar kansen, maar kwam telkens net niet tot scoren. De verdedigende taken werden een beetje vergeten, waardoor Walcheren nog terug kon komen tot 5-9 voordat de scheidsrechter de laatste maal op zijn fluitje blies.

Opnieuw een overwinning voor de blauw-witten. Daar zag het de eerste 12,5 minuten niet naar uit. Net als vorige week lieten de jongens zien dat ze met tegenslagen kunnen omgaan, dat ze goed kunnen voetballen, dat ze er veel plezier in hebben en dat ze oog voor elkaar hebben. Opnieuw complimenten!