Dani Davidse (volley)

4e klasse 02

7 december 2019 9:30

Onbekend

De wedstrijd thuis tegen Yerseke JO10-1 stond op het programma. Ryo was ziek, dus we hadden maar 7 spelers op het wedstrijdformulier: Aydean, Dani, Dennie, Fedde, Luuk, Steijn en Tim. Luuk was deze wedstrijd onze aanvoerder. Hij begon de eerste helft ook op de goal.

We begonnen goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut kwamen we op voorsprong door een schot van Dani op aangeven van Steijn. Niet veel daarna scoorde Dani ook de 2-0. Bij een indribbel, op redelijke afstand van de goal, gaf hij de bal een klein tikje en haalde vervolgens uit. Met een mooie boog eindigde de bal boven de keeper in de goal. Dit schudde de spelers van Yerseke wakker en toen was de wedstrijd pas echt begonnen. Yerseke had een goede ploeg. Ze speelden net als ons goed samen en hadden een paar doelpuntenmakers van voren staan. In de vierde minuut raakte Yerseke nog onze paal, maar niet veel later werden toch de 2-1 en 2-2 binnengeschoten. De ploegen waren echt aan elkaar gewaagd en het was dan ook een leuke wedstrijd om te zien. Steijn kopieerde de eerdere actie van Dani. Ook hij schoot na een indribbel  direct op goal. Via de paal en de keeper viel de bal binnen: 3-2. Uit een counter kon Yerseke de stand weer gelijk brengen: 3-3. Opnieuw stond Steijn op en wederom vanuit een indribbel. Deze keer een prachtig schot die rechtstreeks in de goal belandde: 4-3. Zo bleven we steeds op voorsprong komen. Wij probeerden de voorsprong uit te bouwen. Aydean probeerde bijvoorbeeld met twee schoten het net te vinden. De tweede, op aangeven van Tim, ging maar net over. Dani wist daarna, op aangeven van Aydean, wel het net te vinden: 5-3. Na een afgeslagen voorzet kwam de bal vervolgens voor de voeten van Fedde. Zijn schot ging helaas net naast. Met een 5-3 voorsprong gingen we de rust in.

De spelers en trainers waren tevreden in de rust. We speelden tegen een goede ploeg, we speelden zelf ook goed, het was een leuke wedstrijd om te zien en we stonden voor. Vooral zo doorgaan dus. De tweede helft ging Fedde keepen.

Vanaf de eerste minuut liet Yerseke zien dat ze zich nog niet gewonnen hadden gegeven. Ze raakten direct de paal. De rebound ging naast. Ook de blauw-witten gingen er weer vol voor. Dit leidde tot een goed kans. Steijn speelde de bal over naar Luuk. Met een mooie kapbeweging speelde Luuk zich vrij voor de goal, maar zijn schot ging helaas net naast.  We zaten toen in de vijfde minuut van de tweede helft. Na een mooie solo kwam Yerseke terug tot 5-4. Aydean probeerde weer wat terug te doen, maar zijn schot werd gestopt door de keeper. Vervolgens een ongelukkige gelijkmaker. Aydean probeerde een paar meter voor onze eigen goal de bal weg te werken. Helaas werd zijn poeier geblokt en vloog de bal zo in onze eigen goal. Hier kon niemand iets aan doen: 5-5. Yerseke werd dus sterker, maar ook wij bleven met de borst vooruit spelen. Na een goede actie aan de zijkant van het veld gaf Steijn een voorzet. De keeper tikte de bal met zijn handen weg en deze kwam voor de voeten van Dani. Die liet deze kans niet onbenut en tikte de 6-5 binnen. We stonden weer voor. Het bleef spannend, met een mooi schot scoorde Yerseke de 6-6. Fedde was kansloos op deze inzet. Daarna leken onze krachten weg te vloeien. Yerseke ging erop en erover en kwam voor het eerst op voorsprong in deze wedstrijd. Ze maakten de 6-7 en 6-8. Zeker bij de 6-8 ging er een discutabele beslissing van de scheidsrechter aan vooraf. Het leek er namelijk sterk op dat Aydean voor zijn eigen goal werd gevloerd en daarom de bal niet weg kon krijgen. De speler van Yerseke kon vervolgens scoren. Hierdoor was er even wat tumult op het veld, maar de scheidsrechter beslist en dit moeten de spelers accepteren. Vervolgens viel ook de 6-9 nog binnen en toen gingen onze kopjes hangen, ondanks dat er nog even te spelen was. Wij kregen toch nog een paar kansen. Dani zette Luuk alleen voor de keeper, maar de keeper was snel uit zijn goal en blokte de inzet van Luuk. Uit een voorzet van Dennie scoorde Dani nog wel met een volley de 7-9. Vervolgens liep Yerseke nog uit tot uiteindelijk 7-11.

Het was een leuke wedstrijd met aan beide kanten goed voetbal. Helaas hebben we verloren, maar dat kan nu eenmaal gebeuren als je tegen een goede ploeg voetbalt. Het leek erop dat Yerseke het gewoon net iets langer vol kon houden. Wel moeten onze spelers nog leren dat ze zich niet van de wijs moeten laten brengen door een (slechte) beslissing van de scheidsrechter en dat een wedstrijd pas is afgelopen als de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje heeft geblazen. Zo lang de wedstrijd niet klaar is, moeten we blijven proberen om goed te voetballen en doelpunten te maken.