Assist: Siep Capello
65'

3e klasse 01

12 oktober 2019 10:00

De titel van het verslag zegt eigenlijk genoeg over deze wedstrijd, maar het is wat kort door de bocht om het daarbij te laten. Tegenstander Graauw komt uit de 4e klasse waar ze het de eerste 2 wedstrijden erg makkelijk hadden met grote uitslagen. We waren dus gewaarschuwd. Zonder de zieke Raul, de vakantievierende Jappe en Kian die met de JO16 mee deed begonnen we aan de wedstrijd. Helaas begonnen we slap aan de wedstrijd, waardoor we in de 3e minuut al een doelpunt tegen kregen. Een aanval uit het boekje van Stefan kregen we nu juist tegen. Vanuit het midden de bal verleggen naar de zijkant, achterlijn halen en terugleggen op de 5 meter. Bam in de korte hoek achter Dave: 0-1.
Dat maakte ons gelukkig wel wakker en het voordeel is dat je nog lang de tijd hebt om het goed te maken. Lang hadden we echter niet nodig. Een lange bal vanachteruit werd door Siep goed teruggelegd op de inkomende Sven. Die kapte zijn tegenstander uit en schoot vanaf 17 meter hard en hoog in de goal: 1-1.  Het spel speelde zich daarna veel op het middenveld af en het leek dat we wat beter in de wedstrijd kwamen. Op links werd door een driehoekje tussen Jelle van Iersel, Stijn en Jimi de bal in bezit gehouden, verlegd via Jelle Pekaar naar de rechterkant waar Timo zijn tegenstander probeerde voorbij te komen, maar dat wilde deze wedstrijd niet echt lukken. Maar het idee en de uitvoering was dus best goed behoudens de eindpass of voorzet dan. Een bal uit de scrimmage voor de goal werd door ons iets te voorzichtig/te geplaatst ingeschoten en leverde dus geen goal op. Dan in de 24e minuut een moment waar trainer Stefan Stijn aanspoort om snel in te gooien. Jimi verloor daarbij het duel en zijn tegenstander speelde de bal richting zijn spits. De bal stuiterde waardoor Nick de bal niet goed kon controleren. Zelf vond hij dat hij geduwd werd, maar de scheidsrechter floot niet, waardoor de spits alleen voor Dave kwam en geen fout maakte: 1-2. Dat was ook de ruststand, want echt veel gebeurde er daarna niet meer.
In de rust zaten de boys er maar gelaten bij. Chagrijnige en gelaten gezichten constateerden we en dat terwijl we ook goede dingen hadden gedaan. Met het plan om de voorzetten en de eindpass te verbeteren gingen we op zoek naar de gelijkmaker. In de 3e minuut na rust ging het helaas al weer gelijk mis. Dave verkeek zich op een corner en kon alleen nog maar de bal uit zijn goal slaan. Deze viel voor de voeten van een speler van de tegenstander en die deed wat wij in de 1e helft in een zelfde situatie niet deden; scoren dus 1-3.
Vervolgens een hele slechte periode, waar we er niet goed uit zagen. We kwamen verdedigend te laat in de duels, we gleden uit en aanvallend konden we geen vuist maken. Ik kan niet zeggen dat de jongens geen inzet toonden, maar het wilde niet lukken. De tegenstander kon hier overigens niet van profiteren en zo bleef het maar 1-3. Siep kreeg nog wel een kans, maar zijn schot ging naast. Vlak voor tijd ging Sven eigenlijk te ver alleen door, maar kreeg na een klein duwtje een penalty. Hij schoot deze onebrispelijk binnen: 2-3. Met nog 5 minuten te gaan gingen we alles op alles spelen. Vanachter uit doorschuiven werd echter niet volledig begrepen. Met een klein beetje meer zuiverheid had Siep Jimi nog alleen voor de goal kunnen zetten, maar zijn pass was veel te scherp. Maar misschien was een gelijkspel wel te veel geweest, want we kwamen eigenlijk gewoon te kort. Eindstand 2-3 en zo wachten we dus nog op onze eerste échte punten. Zaterdag een oefenwedstrijd tegen DWO'15 om te kijken of we het goede gevoel weer terug kunnen vinden.