93'

2e klasse E

10 oktober 2020 14:30

Onbekend

Wie na 22 minuten zag dat VVA uit bij NSVV in Numansdorp op 0-3 voorsprong kwam, had niet gedacht dat er na het laatste fluitsignaal 5-5 op het scorebord zou staan. Zonder Eljo en Dominic (beiden afwezig), maar met Tom Antonisse en Tom Joosse in de basis, begon VVA sterk op het mooie complex van NSVV. Al in de 2e minuut krulde Justin vanaf rechts een bal over de keeper in het doel en in de 6e minuut gaf Dennis hem goed voor op Michel 0-2.

Waar VVA goed begon, startte NSVV zeer matig en hadden zij veel moeite met het spel van hun tegenstander. Bijna alle lange ballen op de snelle aanvallers van VVA werden een grote kans. Zo was het wederom Michel die in de 22e minuut de 3-0 binnen schoot. VVA zat op rozen.

Toch lag binnen een minuut de bal aan de andere kant achter Tom: een voorzet van de NSVV aanvaller werd ongelukkig door Jasper met de kop in de goal gewerkt. Na deze 3-1 kreeg NSVV geloof en gingen zij een stuk beter voetballen. Ballen kwamen aan en de sterke aanvallers werden gevaarlijk. Maar goed, ook VVA bleef zijn kansen krijgen en op zich niets aan de hand. Helaas moest de goed spelende Tom Joosse nog voor rust naar de kant vanwege een blessure, Michiel was zijn vervanger. Niets aan de hand voor VVA, tot vlak voor rust: binnen 2 minuten de stand naar 3-3. Hofstede en Pengel scoorden voor NSVV.

De 2e helft was niet minder spectaculair dan de 1e. In de rust kwam Jari binnen de lijnen voor Joep, die in de eerste helft niet ongeschonden uit een duel was gekomen. VVA probeerde hun eigen spel weer op te pakken en dit lukte, in de 50e minuut kon Dennis de 3-4 binnen schieten nadat Michel de bal na een fraaie actie voor de goal bracht. Helaas was dit niet de laatste goal van de wedstrijd: in de 61e minuut werd het 4-4 door Van der Ree en in de 75e minuut zelfs 5-4 voor NSVV door Voshart. Met deze goals stond NSVV opeens virtueel met 3 punten in handen.

Met Robin erin voor Justin ging VVA op zoek naar de gelijkmaker. Het spel was er in de 2e helft niet beter op geworden, maar spannend was het zeker. VVA kwam goed weg nadat NSVV vanaf links de bal net naast de goal schoot. Vlak voor tijd schoot Jari de bal nog op de kruising, maar even later was het alsnog raak. Diep in blessuretijd kreeg VVA een corner met een scrimmage als gevolg. De bal werd vrijgemaakt waarna Jeroen hem achter de keeper kon schieten. 5-5!

Na een 0-3 voorsprong eindigen met 5-5 zorgt voor gemengde gevoelens. Aan de ene kant teleurstelling, maar aan de andere kant de blijdschap met de late gelijkmaker. Volgende week thuis tegen Yerseke evenveel goals scoren en wat minder tegen krijgen? Dat wordt een lastige, maar mooie uitdaging tegen de kampioenskandidaat!