Domenique van den Berge (schot)

2e klasse E

3 oktober 2020 14:30

Onbekend

VVA was na 2 nederlagen vastbesloten om in de 3e competitiewedstrijd tegen Bruse Boys wel 3 punten te pakken. Met een ongewijzigde basis kwam VVA goed uit de startblokken. De bezoekers uit Bruinisse zakten in en gokten in een 4-4-2 formatie op de lange bal met snelle aanvallers voorin.

Het was Arendskerke dat al vroeg in de 1e helft een paar goede mogelijkheden kreeg. In de 15e minuut was het dan ook raak via Siem, 1-0. Michel ontving de bal in het midden, wachtte even en kon de vrijlopende Siem  aan de rechter kant van het strafschopgebied inspelen. Na de goal veranderde er niet veel aan het spel, daar waar Bruse Boys af en toe gevaarlijk werd met een lange bal, waren de grootste kansen voor VVA. Justin en Jasper kregen nog goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar de keeper hield deze goed uit de goal.

In de rust wisselde Bruse Boys waarmee Mats en Olaf Willemse in de ploeg kwamen. Met deze aanvallend gepositioneerde spelers wilden de bezoekers wat forceren om Arendskerke de wil op te leggen. Het beeld van de wedstrijd veranderde hiermee, nu waren het de bezoekers die VVA onder druk zette en op haar beurt probeerde VVA met de lange bal eronder uit te spelen. Het leverde een aantal mogelijkheden voor de Bruse Boys op, maar echte grote kansen kregen ze niet.

Die grote kansen waren voor Arendskerke, dat een paar keer zeer gevaarlijk kon ontsnappen vanuit het middenveld. Gevaarlijke uitvallen van Michel en Dennis leverden grote doelkansen op maar werden door de keeper gepareerd. Uiteindelijk was het Jasper die met een prachtige vrije trap vanaf ongeveer 20 meter de bal tegen de rechterpaal trapte en hem daarna in de linkerhoek zag vliegen.

Met de stand van 2-0 gingen de Bruse Boys nog aanvallender spelen, zonder heel gevaarlijk te worden. VVA had de zaken verdedigend goed voor elkaar. Het 1 op 1 spelen leverde nog een paar goede mogelijkheden voor Dennis en Michel op en dat zorgde ervoor dat Michel in de 78e minuut, na een prachtige pass van Jasper, de 3-0 langs de uitlopende keeper kon schuiven.

In de resterende minuten probeerde de uitploeg toch nog aan te zetten om een eretreffer te forceren, wat in de blessuretijd nog lukte. Na matig verdedigen van VVA maakte Domenique van den Berge de 3-1.

Al met al een terechte overwinning voor VVA en dus de belangrijke 3 punten. Zaterdag 10 oktober wacht de uitwedstrijd naar Numansdorp tegen NSVV.