59'
Assist: Jelle Pekaar

4e klasse 07

3 oktober 2020 11:00

Gisteren heel andere omstandigheden dan vorige week: regen, nat veld en zonder publiek. Niet leuk, maar het is even niet anders. De Westhoek kwam op bezoek, een tegenstander die we de laatste jaren niet zijn tegengekomen. Jimi en Raul hebben respectievelijk de JO14 en JO17 ondersteund, Jappe is helaas langdurig geblesseerd, waardoor we met 2 wissels aan de wedstrijd begonnen.

Een goed spelend Arendskerke legde vanaf het begin de wil op aan de Westhoek. Wellicht ben ik nog wat vergeten te noteren, maar het ging ongeveer als volgt:
- Timo kapt zich prachtig vrij, maar snijdt niet naar binnen en geeft een matige voorzet.
- Jelle P. krijgt na een goede actie een vrije trap en neemt deze zelf. Via de muur ging deze naast.
- Siep krijgt een kans na een vrije trap van Damian maar schiet naast.
- Damian, stuurt Timo weg die geeft voor op Stijn, maar die schiet niet goed in en de keeper redt.
- Uit een corner van Timo wordt Jelle Pekaar zijn kopbal van de lijn gehaald en zijn schot in de rebound geblokt.
- Damian over links ziet zijn schot via de lat over gaan.

De Westhoek had tussendoor ook wat speldenprikjes uitgedeeld, maar de verdedigers Koen, Nick, Julian, Ivar en Jelle van Iersel konden hun tegenstanders goed de baas. Ook Dave trad weer een aantal keer attent op.
In de 29e minuut kwam de voetbalwet weer eens om de hoek kijken. Dave kwam uit op een diepe bal schoot 2x tegen een tegenstander, waarna de bal richting de goal rolde. Koen rende erachteraan en werd licht gehinderd en kon daardoor niet voorkomen dat het 0-1 werd.
Een onverdiende tegenvaller, waar we op zich wel goed mee om gingen, want we bleven rustig.
Dan in de 37e minuut een bepalend moment voor de wedstrijd. Sven leed balverlies net voor de middenlijn, maar veroverde met een prachtige sliding de bal weer terug. Stond op en ging de aanval in. Zijn tegenstander kwam met zijn lange benen nog even achteraan en vloerde hem vanachter. Gelukkig kon Sven wel door, maar het was een gevaarlijke overtreding die met geel, 10 minuten tijdstraf, werd bestraft.
Van de man meer situatie profiteerde we optimaal. Uit de gegeven vrije trap werd Stijn op de rand 16 ingespeeld en die schoot op goal via een been en via de paal rolde de bal achter de keeper: 1-1 en dat was ook de ruststand.

Na rust was er nog 7 minuten tijdstraf over voor de aanvoerder van de Westhoek. In de 45e minuut lieten Jelle Pekaar, Sven en Siep een mooi driehoekje zien en Siep schoot van buiten de 16 prachtig de kruising in 2-1. Een minuut later een slechte voortzetting van de keeper die bij Siep in zijn voeten kwam en op dezelfde wijze in dezelfde hoek de 3-1 maakte. Daarna even een tijdje niets, maar in de 59e minuut was het weer raak. Een aanval die op rechts begon, kwam bij de 'stervende zwaan' Jelle Pekaar terecht die nog wel Kian bereikte en die punterde de
4-1 langs de keeper in de verre hoek. Damian bracht een paar minuten later met een sterke solo door het midden de stand op 5-1. En in de 73e minuut na een goede aanval vanachter uit via Nick en Stijn werd Damian weer vrij voor de keeper gezet en weer bleef hij koel: 6-1. Het slotakkoord was voor de Westhoek die nog profiteerde van een miscommunicatie bij ons: 6-2 eindstand.

Conclusie: tevreden spelers en trainers. Weer 3 punten, maar nu ook met goed voetbal. Als we dit wekelijks op de mat kunnen leggen dan kan het een leuk seizoen worden. Volgende week weer uit dan naar Meto uit Hoogerheide.

Met dank aan de goede, georganiseerde zorgen van Rian vanuit het 'gesloten' jeugdhome!