19 september 2020 10:30

Scheidsrechter

G. (GerJan) de Vos

Onbekend

Eindelijk weer voor het echie. Alhoewel we al wel de bekerwedstrijden achter de rug hadden natuurlijk. Met wisselend succes: 2-4 verlies tegen SPS, 0-15 winst tegen Nieuwland en 6-2 verlies tegen Tholense boys. In deze wedstrijden hebben we goede dingen afgewisseld met slechte. Zouden we van de fouten geleerd hebben en dit in onze eerste competitiewedstrijd kunnen laten zien? Zonder de geblesseerde Jappe, Stijn en de zieke Dave en Damian begonnen we met 1 wissel aan de wedstrijd. Later sloot Dian nog aan voor er in geval van nood iemand uit zou vallen. Ivar nam plaats onder de lat ipv Dave.

Halsteren had een paar flinke jongens in de ploeg, maar we voetbalden daar in de 1e helft toch best aardig tegen. Toch lieten we al vroeg (8e minuut) in de wedstrijd  een van de gasten vrij schieten van afstand en die harde bal was Ivar onmachtig: 0-1. Maar het antwoord kwam snel en wel met een aanval zoals de trainers dat graag zien. Opbouw via linksachter Jelle van Iersel die via het midden Sven inspeelde die op zijn beurt de vrijstaande Timo op rechts bereikte. Die haalde verwoestend uit en dit keer bleef de bal laag en verdween achter de keeper in de lneg hoek: 1-1. Daarna ontstond een mooie pot voetbal waarbij we een aantal keren goed onder de fysieke duels vandaan voetbalden. Er waren wat kleine kansjes voor Jimi, Sven en Siep, maar zonder resultaat. Ook aan de andere kant was er af en toe wat gevaar, maar onze verdediging met Koen, Nick, Julian en Jelle van Iersel brak niet. Jelle en Koen lieten zien dat doorlopen, nadat je bent uitgespeeld, nut heeft, want beiden konden een keer handig een been uitsteken. Jelle Pekaar ondersteunde en coachte weer bijna als vanouds op het middenveld. Had ook een prachtige verplaatsingsbal in huis. Heerlijk om te zien. Helaas ging het vlak voor rust even mis. We grepen niet goed in en het schot belandde op de lat en de spits kon makkelijk de rebound binnen koppen: 1-2.

Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft, want waarom zouden we bang zijn voor deze tegenstander? Jammer genoeg kregen we in de 1e minuut al de 1-3 tegen. De verdediging stond nog niet goed en door een lange bal kwam de spits voor Ivar te staan. Deze hield hem op rand 16 nog even tegen, maar kon de afspringende bal toch binnen schieten.
Dit was een domper die ons verlamde, want we haalden ons niveau uit de 1e helft niet meer. We waren statisch in het vrij lopen en gingen de fysieke duels aan die veelal door Halsteren werden gewonnen. Zij speelden slim en braken onze aanvallen door slimme kleine overtredingen. Ik kan me eigenlijk geen 100% kans meer herinneren in de 2e helft. 2 vrije trappen, dat was het dan wel. Gelukkig was het aan de andere kant ook niet heel erg gevaarlijk, maar de kans was groter dat we er nog 1 tegen kregen dan dat we zelf scoorden. Nog 1 memorabel moment: onze rustige Julian eiste buitenspel op door overtuigend zijn hand in de lucht in te steken. De scheidsrechter reageerde hier op, maar dat was niet helemaal terecht. Toch vind ik dat wel mooi, dat we ook 'voetbalgogme' tonen.

Positief benadert: we hebben de kleinste nederlaag geleden van de 1e competitieronde. Volgende week op bezoek bij de Grenswachters in Putte. Hopelijk kunnen we de punten vanaf de Belgische grens meenemen.