Guus de Leeuw (schot)

Groep 1 01

10 november 2018 14:30

Onbekend

Het was erg nat maar veel sfeer op Arendskerke toen er om half drie afgetrapt werd voor de bekerwedstrijd VVA-Kloetinge. De werd overigens voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis van Piet Oreel, vrijwilliger van Arendskerke.

Zoals in zoveel wedstrijden dit seizoen opende Arendskerke scherp en voortvarend en binnen 2 minute slalomde Michel door de verdediging van Kloetinge heen en schoot de 1-0 binnen. In het vervolg van de 1e was Kloetinge de bovenliggende partij maar echte grote kansen waren er niet. Arendskerke loerde op de counter maar zette bij vlagen ook druk op de verdediging van Kloetinge waardoor ze moeite hadden om rustig op te bouwen. Na een half uur kwam Arendskerke goed weg toen een inzet van Kloetinge op de paal belandde. Maar in de tegenstoot had het zo maar 2-0 kunnen zijn. Maar gescoord werd er niet meer.

Na rust meteen 3 wissels bij Kloetinge. Toch was het Arendskerke dat brutaal het initiatief nam en weer in de eerste minuut een grote kans kreeg. Kloetinge voerde de druk wat op, kreeg een paar kleine kansjes maar de scherpte voorin ontbrak en zoals het hele seizoen al staat het achterin bij Arendskerke als een huis.

In de 70e minuut een messcherpe counter van Arendskerke fraai afgerond door Michel. Een verrassing hing in de lucht. Een paar minuten later kwam Kloetinge terug in de wedstrijd toen een speler van Kloetinge in het strafschop werd aangetikt. Strafschop en 2-1. Daarna gingen schakelde de bezoekers een paar tandjes bij en werd Arendskerke op eigen helft terug gedrongen maar bleef gevaarlijk in de omschakeling.

Uiteindelijk moest Arendskerke toch de gelijkmaker toestaan. Diep in blessuretijd leek Kloetinge de winst te pakken maar het doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Strafschoppen moesten vervolgens de beslissing brengen. En dat deed Kloetinge beter. De teleurstelling was op de gezichten van de spelers van Arendskerke af te lezen. Logisch als je zo dicht bij een stunt bent. Maar trots zal uiteindelijk overheersen. De mannen van trainer Adriaan Nieuwenhuijse hebben laten zien waartoe ze in staat zijn. Volgende week wacht de volgende krachtmeting: Kapelle uit.

Zo schrijft de pers:

Kloetinge ontsnapt tegen Arendskerke via strafschoppen

Bron:  Daniel Vervelde PZC

'S-HEER ARENDSKERKE - Lang leek er een flinke stunt in de maak in het toernooi om de districtsbeker. Zaterdag-derdeklasser Arendskerke kwam brutaal op een 2-0-voorsprong tegen eersteklasser Kloetinge, maar gaf het nog weg (2-2). De bezoekers namen daarna de strafschoppen beter.

Michel Harinck vervulde de rol van plaaggeest namens Arendskerke. Al na twee minuten zette hij Kloetinge op een achterstand. In de tweede helft deed de aanvaller er nog een schepje bovenop. Twintig minuten voor tijd maakte hij er namelijk ook nog 2-0 van namens de thuisploeg.

Kloetinge stond door de dubbelslag van Harinck dus op de rand van de afgrond. Maar het knokte zich knap terug. Een strafschop van Remco van Tiggele, drie minuten na de 2-0, betekende de aansluitingstreffer. Guus de Leeuw maakte er in de 81ste minuut 2-2 van en bracht Kloetinge weer in leven.

En of Kloetinge weer leefde na die gelijkmaker. De mannen van trainer Marcel Lourens roken zelfs nog aan de zege binnen de reguliere speeltijd. Xander van der Poel miste een enorme kans en verdediger Jeroen de Jonge scoorde zelfs. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Strafschoppen moesten daarom de doorslag geven. Die serie viel uit in het voordeel van Kloetinge. Nadat Sander Goedegebure en Justin le Conté hadden gemist namens Arendskerke, en Tom Wuyts namens Kloetinge, verzilverde Timo Jansen de beslissende penalty namens de bezoekers.

Kloetinge heeft strafschoppen nodig voor winst

Bron: Omroepzeeland

Kloetinge was dichtbij uitschakeling vanmiddag tegen 's Heer Arendskerke. De ploeg van trainer Marcel Lourens kwam met 2-0 achter maar wist toch nog strafschoppen uit het vuur te slepen. Daarin waren ze beter dan de derde klasser. Kloetinge is door naar de derde ronde van de districtsbeker.

De wedstrijd was nog geen 3 minuten oud toen de thuisclub al op voorsprong kwam. Michiel Harinck scoorde de 1-0 voor 's Heer Arendskerke in de Bevelandse derby. En Kloetinge kon er weinig tegenover zetten. De ploeg van trainer Marcel Lourens kreeg halverwege de eerste helft een kans toen Jeroen de Jonge zijn inzet via de buitenkant paal over de achterlijn zag rollen. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft, en dus gingen beide ploegen met een 1-0 stand aan de thee.

Trainer Marcel Lourens wijzigde zijn ploeg halverwege op drie plaatsen maar het was 's Heer Arendskerke dat gelijk na rust een grote kans kreeg om de score te verdubbelen. Dejan Goedegebure wist net geen doel te treffen. Door de wissels werd Kloetinge gevaarlijker, resulterend in een kans na een klein kwartier voor Guus de Leeuw. Zijn inzet ging via de buitenkant van de paal naast het doel. Maar waar het Kloetinge niet lukte om de gelijkmaker aan te tekenen, scoorde 's Heer Arendskerke via opnieuw Michiel Harinck de 2-0. En daarmee leek de wedstrijd beslist. Maar een paar minuten later werd het toch weer spannend toen Remco van Tiggele uit een strafschop de 2-1 op het bord zette.

Kloetinge had geen zin in een bekerblamage en kwam via Guus de Leeuw tien minuten voor tijd op de 2-2. En kort voor tijd kreeg Xander van der Poel een grote kans om Kloetinge naar de derde ronde te schieten, maar hij verprutste zijn kans. Jeroen de Jonge kreeg daarna nog een kans op de 2-3 maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Het mocht niet meer baten, want penalty's moeten de beslissing brengen over wie er wint.

Strafschoppen
De strafschoppen werden het beste genomen door Kloetinge dat wint met 3-4. De beslissende penalty voor Kloetinge werd benut door Timo Jansen. Kloetinge verzekert zichzelf daarmee van een plaats in de derde ronde van de districtsbeker

Arendskerke maakt er één groot feest van tegen Kloetinge

Bron: Stefan Maas PZC

'S-HEER ARENDSKERKE - Het was een gek gezicht zaterdagmiddag. Terwijl de spelers van Kloetinge min of meer afdropen, maakten de gladiatoren van ’s-Heer Arendskerke een buikschuiver voor eigen publiek. Het bekerduel tussen derdeklasser Arendskerke en eersteklasser Kloetinge (2-2, Kloetinge wns) toonde aan waarom het bekertoernooi iets speciaals is.

Spanning, strijd, strafschoppen; alle ingrediënten waren aanwezig. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord, maar de bezoekers namen de strafschoppen beter. Kloetinge bereikte weliswaar de volgende ronde, maar echt vrolijke gezichten waren niet te ontdekken.
Arendskerke kende een droomstart. Na twee minuten werd Michel Harinck al bedolven onder zijn medespelers, toen hij de 1-0 op het scorebord zette. ,,Ik heb eigenlijk helemaal niet op de klok gekeken’’, lachte de 24-jarige spits na afloop. Arendskerke groef zich vervolgens niet in, waardoor er een boeiend gevecht ontstond. De thuisploeg was feller in de duels, probeerde Kloetinge vast te zetten en hun spel te ontregelen. Derhalve stond het halverwege 1-0. ,,In de rust zijn er wel woorden gevallen’’, bekende Kloetinge-verdediger Jeroen de Jonge.

Na de hervatting schakelden de bezoekers een tandje bij, maar in de 70ste minuut bracht Harinck met zijn tweede van de middag Arendskerke in extase: 2-0. ,,Als spits is het extra lekker om twee keer te scoren’’, sprak Harinck. ,,Het maakt niet uit wie ze maakt, maar ik bedoel: daar sta je voor.’’ Kloetinge vocht zich echter terug in de wedstrijd. Remco van Tiggele zorgde vanaf de stip voor 2-1, invaller Guus de Leeuw tekende de 2-2 aan. In extremis leek De Jonge matchwinnaar te worden, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. ,,Ik heb net de beelden teruggekeken’’, baalde de centrumverdediger. ,,Daarop kon je duidelijk zien dat het geen buitenspel was.’’ Uiteindelijk trok Kloetinge alsnog aan het langste eind, door de strafschoppen beter te nemen. ,,Het was geen beste wedstrijd van ons, maar uiteindelijk telt het resultaat.’’

Bij Arendskerke was er geen chagrijn of teleurstelling te ontdekken. ,,We zijn als ploeg trots op wat we vandaag hebben laten zien’’, verwoordde Harinck. ,,Dat gevoel overheerst.’’ Harinck speelde tegen veel (oude) bekenden. Bij JVOZ speelde hij in één elftal met de Kloetinge-spelers Tom Wuyts en Ramon Janson. Roy Mulder, die wegens een blessure toekeek, is een goede vriend van de Arendskerke-spits. ,,Eén minuut na de loting stuurde ik al een WhatsApp’je naar Roy. Ik stuurde: ‘maak je borst maar nat, jullie gaan het niet cadeau krijgen’. Het is mooi dat dat dan ook gebeurt. Voor ons is het natuurlijk gewoon een hele geslaagde dag.

Graadmeter
De maand november is voor Arendskerke een mooie graadmeter. Na het pittige bekerduel met Kloetinge, wachten deze maand nog Kapelle en VCK. Respectievelijk de nummers drie en vier van de derde klasse A. Arendskerke bezet in diezelfde competitie plek twee, achter koploper Walcheren. ,,Een mooi programma’’, aldus Harinck. ,,Nu kunnen we laten zien wat we echt waard zijn. We willen heel graag. Dat heeft iedereen vandaag kunnen zien. Kloetinge speelt twee niveaus hoger, maar met lef kun je een heel eind komen.’’

Ondertussen vierden de bierpullen hoogtij in de kantine. En dat zou ook nog wel even zo blijven in ‘s-Heer Arendskerke. ,,We gaan vanavond lekker die Duitse avond vieren met zijn allen’’, doelde Harinck op Das Große Arendskerke Fest, dat bij de Bevelandse voetbalvereniging aansluitend op het bekerduel met Kloetinge werd gehouden. ,,Een hoop vrijwilligers hebben zich heel de dag ingezet om er een leuk feest van te maken. Het zal vast laat worden, haha.’’