VVA JO9-1 leidt eerste nederlaag van de competitie

8 - 6

's Heer Arendskerke JO9-1

5e klasse 01

6 oktober 2018 8:45

Na een ruime overwinning op Aardenburg JO92 stond de tweede wedstrijd van de competitie op het programma, uit tegen SSV JO91. Opnieuw was de voltallige selectie aanwezig, dus we speelden met Aydean, Dani, Dennie, Luuk, Mees, Ryo, Steijn, Thomas en Tim. Mees begon de eerste helft als keeper.

Een aantal jongens van SSV waren iets groter en daar waren onze jongens in het begin een beetje van onder de indruk. Daardoor kwamen we niet in ons spel en konden we in eerste instantie alleen maar tegenhouden. De 1-0 en 2-0 werden al snel gescoord door SSV. Mees was twee keer kansloos. Toen ging de knop om en realiseerde de jongens zich dat ze met hard werken en goed samenspel een heel eind zouden kunnen komen. Na een afgeslagen aanval van SSV gaf Aydean een lange bal op Dennie. Dennie nam de bal keurig mee en kwam zo alleen voor de keeper van SSV en maakte deze kans netjes af: 2-1. Niet lang daarna hield Dennie de bal uit de kluts over en scoorde de 2-2. We waren weer volledig terug in de wedstrijd. Vervolgens een goed schot van SSV, maar Mees hield zijn doel dit keer goed schoon. Toch viel de 3-2 na slordig uitverdedigen. De bal werd voorlangs onze eigen goal gespeeld. De spits van SSV strafte dit onmiddellijk af. We kregen kansen op de gelijkmaker. Een hoekschop van Dennie werd door Steijn bij de eerste paal helaas net met de knie over het doel gewerkt. Aan de andere kant ging een kans er wel in, zodat we op een 4-2 achterstand kwamen. Door een mooi schot van SSV werd de marge bijna nog groter, maar de redding van Mees was nog mooier. Zo gingen we met een 4-2 achterstand rusten.

In de rust werd verteld dat het best goed ging, dat we niet bang moesten zijn voor de tegenstander en dat we met hard werken best nog voor de overwinning zouden kunnen gaan. Na een paar slokken siroop en een tenuewissel tussen Steijn en Mees konden we aan de tweede helft beginnen.

We kwamen na de rust goed uit de startblokken. Na een actie aan de zijkant gaf Dani een goede voorzet op Thomas. Helaas kreeg hij de bal niet goed op zijn voet, waardoor deze niet in de goal terecht kwam. Vervolgens een kans voor SSV, maar Steijn hield de bal goed tegen. Uiteindelijk scoorden wij het eerste doelpunt na rust. Thomas zette met een schitterende steekpass (waar profvoetballers nog wat van zouden kunnen leren) Tim helemaal vrij voor de goal. Tim schoot de bal onberispelijk binnen: 4-3. Vrij snel daarna kon de 4-4 genoteerd worden. Dani pakte de bal af van de tegenstander, Dennie nam de bal mee en gaf deze aan Dani die inmiddels was doorgelopen. Uiteindelijk maakte Dani deze kans koelbloedig af. Vervolgens wilde SSV weer iets terug doen. Dit resulteerde in twee schoten op ons doel. De eerste keer kon Steijn de bal tegenhouden. Het tweede schot werd onderweg aangeraakt, waardoor Steijn kansloos was. We keken weer tegen een achterstand aan. Aydean trok de stand weer gelijk. Uit de kluts kwam de bal voor zijn voeten en van grote afstand haalde hij in één keer uit. De bal kwam schitterend in de kruising terecht. Door een schot van Ryp leken we zelfs op voorspong te komen, maar de bal werd helaas van de lijn gehaald door een verdediger van SSV. Aan de andere kant vloog de bal er wel in, waardoor SSV weer een puntje voor stond. Vervolgens werd er een doelpunt van SSV afgekeurd. Een jongen schoot de bal na een uitbal in één keer in de goal. De trainer van SSV wees de spelbegeleider erop dat dit niet mag, omdat de spelers verplicht is eerst in te dribbelen. Daarop besloot de spelbegeleider de goal af te keuren. Netjes en sportief gedaan door de trainer van SSV! Daarna volgde de mooiste actie van de wedstrijd. Luuk pakte de bal diep op eigen helft af van een speler van SSV. Hij soleerde langs de zijlijn helemaal tot de achterlijn van SSV en speelde daarbij zeker 4 spelers uit. Vanuit een onmogelijke hoek schoot hij de bal keihard binnen: 6-6. Daarna was de pijp leeg bij onze jongens. Vanaf de aftrap scoorde SSV direct de 7-6 en bij de volgende aftrap werd de bal direct afgepakt en weer binnengeschoten. Zo eindigde de wedstrijd in 8-6 verlies.

De jongens hebben in deze wedstrijd bewezen dat als het voetballend iets minder gaat, ze met keihard werken en knokken voor elkaar een heel eind kunnen komen. Een gelijkspel had de terechte uitslag geweest. Helaas duurde deze leerzame wedstrijd een paar minuten te lang.

De penalty’s werden helaas gemist door Dani, Mees en Tim. Volgende keer beter. Aydean, Dennie, Luuk, Ryo, Steijn en Thomas scoorden hun penalty gelukkig wel