Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Beide ploegen begonnen onder warme omstandigheden voorzichtig aan de wedstrijd. Walcheren de iets makkelijke voetballende ploeg maar de eerste opwinding was er pas in de 20e minuut toen de gasten leken te scoren maar deden dat uit buitenspel positie.

Vanaf dat moment ging het tempo ietsjes omhoog en kreeg ook Arendskerke een paar kansjes. Dennis werd op rechts weggestuurd maar werd door zijn tegenstander net te ver naar buiten gedwongen waardoor de hoek te moeilijk werd. Een minuutje later zag Jasper de keeper wat ver uit zijn doel staan en probeerde het eens van afstand. Maar helaas voor hem en Arendskerke zeilde de bal net naast. Weer even later werd Sam weggestuurd op links, ging het strafschop in maar werd daar (wel of niet reglementair) gestuit door een verdediger. Heel Arendskerke strafschop claimde maar de scheidsrechter ging daar niet in mee.

Af en toe kregen de bezoekers ook een paar mogelijkheden maar de grootste kans van de 1e helft kwam op naam van Dennis. Broer Sander werd op links aangespeeld, passeerde zijn tegenstander en gaf hard voor. De keeper leek de bal te kunnen pakken maar liet deze los. Dennis leek daar van te kunnen profiteren maar zijn inzet werd geblokt door een speler van Walcheren. Ruststand 0-0.

Walcheren begon sterk aan de 2e helft en kreeg meteen een paar goede kansen om te scoren. Een schot van dichtbij mistte kracht en ging net naast. En ook redde Eljo knap van dichtbij na een snelle combinatie van Walcheren in de zestien.

In de 55e minuut was het dan ineens raak voor Walcheren. Jaron probeerde een voorzet weg te koppen maar kreeg de bal niet goed op zijn hoofd zodat die pardoes in de voeten kwam van Josimar Pattinama. Die haalde meteen uit en liet Eljo kansloos.

Arendskerke ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een paar kleine kansje via wat schoten van afstand. Grootste kans op de gelijkmaker kwam op naam van Dennis die aangespeeld werd door Jasper. Dennis passeerde de keeper en leek de bal voor het intikken te hebben. Een verdediger van Walcheren was er net op tijd bij en de bal ging net over.

In de slotfase gaf Arendskerke steeds meer ruimte weg. Walcheren deed het rustig aan, loerde op de counter en kreeg een paar enorme kansen om de wedstrijd te beslissen maar gescoord werd er aan beide kanten niet meer.

Zo eindigde de competitie-ouverture in een 0-1 nederlaag tegen Walcheren waar een gelijkspel zeker terecht was geweest. Maar dan moet je de kansen wel benutten. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Arnemuiden dat met 3-0 klop kreeg van MZC’11. Belooft dus meteen een interessante ontmoeting te worden.