VVA JO17 met kampioenschap de lockdown in!

Egelantierstraat 13
4431EP
'S-GRAVENPOLDER
tel. 0113-312276

Nadat vorige week de wedstrijd werd afgelast konden we vandaag wel aantreden tegen de samenwerkingsclub uit 's-Gravenpolder die ik voor het gemak Apollo blijf noemen. Formeel konden we het kampioenschap eigenlijk niet meer mislopen, omdat het bestuur van WHS besloten had al haar wedstrijden voor de winterstop te cancelen. Ook nummer 2 Krabbendijke moest nog tegen WHS dus wat dat betreft een eerlijke ontknoping van de competitie. Met 3 punten voorsprong en een doelsaldo van 16 doelpunten kon het niet mis, maar het is toch leuker om met een overwinning kampioen te worden. Dat was nog niet zomaar gedaan tegen Apollo, ondanks dat we de thuiswedstrijd ruim gewonnen hadden. Timo en Jappe konden niet meedoen dus vandaar dat we 1 wissel hadden. Ivar begon onder de lat en Siep op de bank.

Het veld was slecht en in het begin leek Apollo daar beter mee om te gaan. Ze speelden heel veel de lange bal en dan heb je ook minder last van het veld dus misschien was het wel taktisch van hun trainer. Wij probeerden te voetballen, maar dat ging niet altijd goed.  Een eerste foute bal van Nick door het midden stelde de spits in staat om op Ivar af te gaan. Die verkleinde zijn goal goed, zodat de open kans niet verzilverd werd. In de 8e minuut ging het opnieuw fout door een verkeerde aanname van onze kant kon de snelle spits op Ivar afgaan en nu maakt hij het wel af: 1-0. We hadden echt moeite om in ons spel te komen. Balcontrole was niet best, timing op de hoge ballen ging een paar keer mis en aanvallend wisten we elkaar ook niet te vinden. Pas halverwege de 1e helft ging het wat beter. Een buitenspeldoelpunt van Jimi gaf de jongens moed. De lange ballen werden beter verwerkt en vandaar uit ging de opbouw vooral over links via Kian, de opkomende Jelle en Jimi. Sven en Damian kregen het middenveld onder controle. Sven kon wel goed los komen van zijn directe tegenstanders, maar het ontbrak nog aan een goede eindpas of schot. Siep kreeg, ook via links, een grote kans op de gelijkmaker, maar kon de keeper niet passeren. In de 36e minuut een ingooi van Kian op eigen helft, die werd met een omhaal verlengd door Jelle tot bij Siep op de middenlijn die uit de kluts de bal bij Sven bezorgde die naar de as doorbewoog. Rechtshalf Stijn, die weer in het veld was gekomen voor de uitgevallen Finn, zocht de diepte en werd door Sven bediend. Na de aanname twijfelde hij niet en met een zuivere schuiver in de verre hoek scoorde hij de terechte gelijkmaker: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Vooral in de rust benadrukt dat we aan de betere hand waren en dat we dat spel moesten doorzetten. Dat pakten ze goed op, ondanks dat het eerste gevaar, zonder resultaat, na rust voor Apollo was. In de 47e minuut een aanval opgezet vanaf links via het midden naar rechts op Stijn. Die gaf met een kort passje de bal aan Siep op randje 16, hij kneep naar binnen en probeerde met links het doel te vinden. Hij produceerde een soort van terugspeelbal die echter door de handen van de keeper glipte: 1-2. "Als je niet schiet ken je niet scoren." heb ik ooit wel eens gehoord. We hadden ze nu in de tang en gingen na hun aftrap hoog drukken zetten, wat 2 minuten later leidde tot de 3-1. Jimi, Siep en Sven zette druk, waardoor de opbouw van Apollo verstoord werd. Sven kwam op de rand van de cirkel van het penaltygebied met zijn rug naar de goal in zijn duel. Met een prachtig hakje kon hij Siep alleen voor de keeper zette en die scoorde beheerst in de hoek. Toen brak een fase aan waarin wij de bovenliggende partij waren. Sven kwam beter in zijn spel en speelde met zijn tegenstander die toch echt de opdracht had gekregen om hem uit de wedstrijd te spelen. De rest van het team ging er in mee. De verdediging met Julian, Koen, Nick en Kian won elke duel en probeerde voor de voetballende oplossing te kiezen. Met hulp van Damian werd hierdoor vaak het middenveld of de spitsen bereikt. Stijn kwam een aantal keren goed door en gaf een goede voorzet die door Jimi weer werd afgerond. Helaas was het weer buitenspel. In de 70e minuut ging het een keer mis in de opbouw, waarbij Kian en Jelle beiden te ver naar voren gericht stonden. De snelle spits kreeg de bal en maakte alleen voor Ivar geen fout: 2-3. Apollo probeerde de laatste minuten nog wat opportunistisch te spelen, maar veel verder dan een paar corners en afstandschoten die Ivar makkelijk kon pakken kwamen ze niet.  Een prachtige sliding van Koen waardoor een zekere kans van Apollo onschadelijk werd gemaakt mag niet onbenoemd blijven.
En toen klonk het laatste fluitsignaal: Yes, met een overwinning het kampioenschap kleur gegeven! Na wat festiviteiten op het veld voor de vele chauffeurs van die dag en een mooi kado van sponsor Drukkerij Capello werd het feestgedruis in de kleedkamer nog even voortgezet.
's Middags hoorden we zelfs nog dat Krabbendijke gelijk had gespeeld dus we kunnen gewoon stellen dat we terecht kampioen zijn geworden. Trots op de boys en nu maar afwachten hoelang de lockdown gaat duren voordat we weer mogen. Namens het gehele team wensen we iedereen gezonde en prettige dagen toe!