MO15-1 wint ook derde competitiewedstrijd

Noordeinde 5
4481BJ
KLOETINGE
tel. 0113-213173

Nadat er vorige week gewonnen werd van Sluis/Aardenburg met 2-1 moesten we op 2 oktober tegen Kloetinge mo15-2. Kloetinge, dat maakt altijd iets extra’s los bij de ploegen in en rondom Goes. Daar wil je bij zijn en daar wil je van winnen. Zeker als het in Kloetinge zelf is. Onze meiden dachten daar precies hetzelfde over!!!

Lotte en Romi waren er om verschillende redenen niet bij. Maar ons team heeft genoeg talent om absenties op te vangen. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat we maar voor 1 ding kwamen en dat was de overwinning. Dat zou onze koppositie namelijk alleen maar verstevigen. De druk werd direct vanaf het fluitsignaal opgevoerd. Vanuit het middenveld werd er prima gecombineerd om zo de ruimte te benutten op de linker en rechterkant van het veld. En na 5 minuten was het raak. Een goede combinatie op links werd netjes afgerond door  Saar.  Enkele minuten later was er weer een goede combinatie over links die dit keer door Fien netjes werd binnen getikt. Fien ontwikkeld zich steeds meer als een goed aanspeelpunt en begint nu ook nog af te maken. Iets waar het in het verleden nog wel eens aan schortte. Want na 25 minuten tikte ze nu een voorzet van Meike binnen. Echt heel leuk om ze zien dat er situaties zijn in de wedstrijd waar, we op de trainingen veel aandacht aan besteden,  onze meiden goed naar handelen.

De rust gaf even de gelegenheid om wat puntjes op de i te zetten. In de tweede helft was er weer hetzelfde spelbeeld. Meike had in de rust de plaats van Danique over genomen op het middenveld en kreeg bij verkeerd uitverdedigen van Kloetinge prompt de bal voor haar voeten en schoot ze beheerst in de linker benedenhoek. Deed Kloetinge dan helemaal niets. Jawel, maar dat was ook wel een beetje onze eigen schuld. We werden wat gemakkelijker en gingen ook wel een beetje uit positie lopen. Zodat we een paar keer verkeerd stonden en Kloetinge kon terug komen tot 2-4. Gelukkig was daar onze woman of the match weer die een fout afstrafte. Fien scoorde de 2-5. Met Danique en Ilse als extra slot in de verdediging gingen we de laatste fase van de wedstrijd in. Lieke speelde echt een ijzersterke wedstrijd. Wat ze echt goed deed was het spel verplaatsen van rechts naar links. Ze zocht continu de ruimte. Ze beloonde zichzelf met een doelpunt via een afstandsschot . Daarbij kreeg ze wel een beetje hulp van de keeper. En Saar was ook nog wakker. Zij schoot de bal, na een solo, in de bovenhoek. Al met al een vrij simpele overwinning. Jammer van die paar minuten concentratieverlies, daar moet nog aan gewerkt worden. Dat mag volgende week echt niet gebeuren want Kapelle is toch echt een niveautje hoger dan Kloetinge en die zullen dat beter benutten