Olympialaan 51
4624VA
BERGEN OP ZOOM
tel. 0164-240613

De wedstrijd tegen MOC was al een keer uitgesteld omdat wij destijds te kampen hadden met te veel corona-gevallen. Nu was deze wedstrijd gepland op 30 april, midden in de mei-vakantie. Dat had op zich niet zo erg geweest, echter waren er bij ons heel wat slachtoffer van het griepvirus wat momenteel heerst. Zodoende moesten we aankloppen bij mo15-2 ( Cloë en Caithlynn) en Mo13 (Jet). Gelukkig konden we met 2 wissels op pad en dat was ook wel nodig want vantevoren wisten we dat Indy en Ymke geen hele wedstrijd konden spelen, omdat zij herstellende zijn van het griepvirus.

De leiding inventariseerde en wilde iets anders proberen. Normaal spelen we met 2 spitsen en 4 middenvelders. Nu wilden we een keer met een echte spits spelen en 1 spelverdeler. Saar werd de diepe spits en Lieke de spelverdeelster. Lotte linkerspits en Fien op haar vertrouwde plaats, rechts voorin. Lieke werd geflankeerd door Julia links en Kyra rechts. De verdediging bestond uit de gebruikelijke namen: Anouk, Ymke, Suus en Indy. Cloë was de keeper. Jet en Caithlynn begonnen als wissels.

Lieke was bij afwezigheid van Danique en Meike de aanvoerdster. De eerste minuten was het zoeken en Moc had een optisch overwicht. Totdat we in de 5e minuut een corner kregen. Lieke slingerde de bal voor. De bal kwam na een paar momenten voor de voeten van Julia die via een been van een Moc-speler de 0-1 scoorde. Toch kwamen we niet lekker in de wedstrijd. MOC zat er telkens boven op en bij duels gingen we er regelmatig te slap in of we timeden verkeerd. Het is dat MOC niet echt kansen kreeg anders had de gelijkmaker in de lucht gehangen. Het bleef tot de rust erg rommelig.

In de rust hebben we als team wat omgezet. Saar was niet gelukkig als spits, kwam weinig in het spel voor. Dus ging ze weer op haar vertrouwde plaats, aanvallende middenvelder staan. Was ook beter voor Lieke, want die moest wel heel veel meters afleggen de eerste helft. Caithlynn is gewend om centraal achterin te spelen. Omdat Ymke er toch uit moest kwam dat goed uit. Jet kwam rechtshalf te staan. Net achter haar zus Fien. Kyra nam de plaats van Indy in, rechtsachter.

Het was weer even wennen en even leek het erop dat MOC toch echt hun kansen tegen ons rook. Maar Cloë kreeg geen schot op doel dus bleven we vrij makkelijk de nul houden. Caithlynn deed het prima als vervanger van Ymke. Het leek wel of ze al meer met ons had gespeeld. Het voelde erg vertrouwd. Jet trok zich ook prima op aan de rest en werd erg goed gesteund door Kyra die eigenlijk haar beste helft van het seizoen speelde. Toch was er 1 persoon die er vandaag bovenuit stak en dan niet alleen letterlijk en ook niet omdat ze nog 2 keer zou scoren. Maar Lieke voelde toch een bepaalde verantwoordelijkheid naar het team toe en nam onze ploeg voetballend en verbaal bij de hand. In de 51ste minuut werd ze door Saar vrij gespeeld op de rand van het strafschopgebied en haalde onhoudbaar hard uit, 0-2.

Vanaf dat moment leek alles veel makkelijker te gaan. Want een paar minuten later was er een combinatie tussen Lieke, Saar en Fien. Fien besloot de bal maar eens lekker met de linkervoet vanaf de 16 meter op de slof te nemen. Via de onderkant van de lat was het ineens 0-3. We kwamen hierna niet echt meer in gevaar en in de 65e minuut was er een combinatie tussen Julia en Saar, die Lieke weer vond. Zij had zoveel vertrouwen dat ze een individuele actie aanging en zichzelf alleen voor de keeper zette en prima scoorde. Daarna had de score nog op kunnen lopen. Lotte schoot nog na een prima actie op de paal. Ook mistte ze op een haar na het doel toen ze uit de draai schoot. Ook Fien kwam nog een paar keer net iets te kort om voor meer gevaar te zorgen. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld. Al met al een prima overwinning.

De leiding vond het prettig om te constateren dat als er een paar basiskrachten wegvallen dat er andere weer opstaan. Ook werden we enthousiast van het spel van Jet en Caithlynn, die makkelijk met ons team meekonden en veel inzet toonden. Als leiding hebben we ook wat geleerd. Soms moet je wel eens wat proberen, maar als dat niet werkt moeten we gewoon weer terug naar het systeem waar de speelsters zich het meest prettig in voelen. Over 2 weken staat de wedstrijd tegen Terneuzen op het programma. De directe concurrent voor de derde plaats. Kom op he meiden , daar gaan we voor.