Weelstraat 5
4307BR
OOSTERLAND
tel. 0111-642798

Uit naar BDC op locatie Oosterland, we waren compleet op Finn na en hadden 1 wissel tot de vertrektijd van 9.15 uur. Nick meldde zich echter op het allerlaatste moment ziek af. Gelukkig konden we onze nieuwkomer Luca den Engelsman nog optrommelen. Via het centrum van Goes en het Goese Diep wist Gerjan toch nog op tijd Oosterland te bereiken. Luca begon op de bank. De scheidsrechter kwam ook niet opdagen dus de coach van de tegenpartij nam de fluit ter hand. Een jonge speler was vlagger. Niet ideaal, maar ja we konden voetballen.

BDC staat wel laatste in de competitie, maar ook deze ploeg verliest niet met grote cijfers. Onze thuisoverwinning was ook ietwat geflatteerd dus we waren gewaarschuwd. Het begin van onze kant was goed, we probeerden te voetballen en gingen gelijk de duels goed aan. In de 3e minuut verwerkte de keeper een terugspeelbal niet goed en deze belandde in de voeten van Jimi. Die bedacht zich geen moment en scoorde over de toch lange keeper heen de 0-1. Dat was een lekker begin, dat moet vertrouwen geven dacht ik. Helaas was het weer een beetje hetzelfde als de 1e helft tegen OKD, we vervielen in veel balverlies en onrustig voetballen. Gelukkig deed BDC het niet veel beter, maar ze waren wel wat dreigender. Hun eindpass of schot mistte echter elke richting. Luca maakte in de 20e minuut zijn debuut voor VVA. Hij moest nog wel effe wennen, want zijn eerste actie resulteerde in een kolderieke struikelpartij.

In de 30e minuut misschien wel een cruciaal moment van de wedstrijd. Uit een aanval van BDC werd gescoord in buitenspelpositie. Gerjan vlagde hiervoor. De scheidsrechter ging naar hem toe en Gerjan mocht kiezen: doelpunt of penalty. Want de scheidsrechter had in de aanloop naar de goal een overtreding gezien die verder niemand gezien had. Ook de spelers hebben hier niet op gereageerd. Gerjan liet de beslissing bij de scheidsrechter liggen en dus werd het 1-1. Kian was het hier net als iedereen niet mee eens en gebruikte wat straattaal tegen de scheidsrechter waarvoor hij terecht een tijdstraf kreeg van 10 minuten. Met 10 man haalden we zonder schade de rust. Sterker nog: de grootste kans was voor Sven die vanaf de zijkant nog een grote kans kreeg, maar de bal niet goed raakte.

De rust hadden we echt nodig om tot rust te komen. Het buitenspeldoelpunt zat hoog, maar we kwamen wel door onszelf in die situatie. Door het vele balverlies zaten we niet lekker in de wedstrijd.

In de 2e helft werd het iets beter, maar de opkomende verdedigers/aanvoerder maakten het onze middenvelders Sven en Timo zeer moeilijk. Verdedigend hadden we het aardig op orde met Damian en Koen als centrale sluitposten en Julian en KIan op de flanken, maar aanvallend durfden we te weinig op te bouwen. De enkele keer dat we het wel probeerden leverde het vaak wel een man meer situatie op, maar deden we er te weinig mee.

Luca gaf nog een mooie steekpass op Jimi, die vanaf randje 16 schoot, maar zijn schot gekraakt zag worden. Sven had nog een afstandschot waar de lange keeper van BDC goed kijk op had. Aan onze kant moest Siep ook een paar keer handelend optreden, maar niet echt voor een 100% kans. Die was nog voor ons. Een afvallende bal werd nog een keer ingebracht door Kian en kwam via het been van Jimi voor de voeten van Stijn die geen tijd kreeg om na te denken en moest schieten. De keeper gooide zich in de baan van het schot en redde daarmee het punt voor zijn ploeg.

Einde wedstrijd; ook hier was de tijdklok niet goed meegelopen en dus nog wat frustratie, maar ook mijn stopwatch stond op 41 minuten dus daar hoeven we niet op te mopperen. We waren niet goed genoeg vandaag. Uiteindelijk moet je dan blij zijn met een punt. Of het genoeg is om de 3e plaats vast te houden zal nog moeten blijken. Dinsdag onze laatste wedstrijd tegen MZC.