44e Kerstzaalvoetbaltoernooi 2015

VC Vlissingen overtuigende winnaar

VC Vissingen won op 2e Kerstdag overtuigend het 44e Corstanje Assurantiën toernooi. De Vlissingers begonnen nog wel met stroef met een paar kleine zeges in de eerste wedstrijden maar vervolgens was er geen houden meer aan. In de finale werd RCS met 7-0 verslagen. Een wat uitgebreider verslag volgt later.

De foto's staan op onze Facebook pagina

Kerstzaalvoetbaltoernooi goed bezocht

Met 301 betalende bezoekers was de 44e editie van het Corstanje assurantiën kerstzaal-voetbaltoernooi goed bezocht. De deelname van VC Vlissingen zal hier misschien wel  mee te maken gehad hebben.  VC Vlissingen, met een groot Groene Ster gehalte, deed na lange afwezigheid weer eens mee. Voor de tegenstanders niet altijd even leuk, maar de toeschouwers genoten zichtbaar wel  van de hoogstandjes van onder meer international  Saïd Bouzambou.

In de finale waren de Vlissingers met 7-0 te sterk voor RCS. Kloetinge legde beslag op de 3e plek door in de troostfinale GOES te verslaan.
Arendskerke eindigde op de 16e plek. De blauw-witten begonnen het toernooi prima met een 6-0 overwinning op SVD/Volharding.  Tegen Kloetinge werd vervolgens met 3-1 verloren. Tegen Luctor’88 kwam Arendskerke niet verder dan een gelijkspel en de poulefase werd afgesloten met een 2-0 zege op Colijnsplaatse Boys. Maar toen was het gedaan ook. Alle plaatsingswedstrijden en de finalewedstrijd werden verloren.

Pechvogel van de dag was John Vervijver. De voetballer van Bevelanders kwam in het eerste duel van zijn ploeg na een omhaal verkeerd terecht, waarbij zijn elleboog uit de kom schoot. Na behandeling in het ziekenhuis keerde Verswijver als toeschouwer terug.

Smetje op het toernooi was het feit dat Patrijzen de finalewedstrijd tegen Bevelanders liet lopen. De voormalig toernooiwinnaar uit ’s-Heerenhoek (en al vele jaren deelnemer van het toernooi) liet zich deze keer dus niet van zijn beste kant zien. Jammer.

Verder kan de organisatie terugkijken op een weer geslaagd toernooi. Met dank aan de sponsors, het Omnium en alle vrijwilligers die dit toernooi weer mogelijk gemaakt hebben

Bron: Rudy Boogert-Rude Stats, cijfers over het Zeeuwse voetbal

Vlissingen heeft zijn rentree op het traditionele kerstzaalvoetbalternooi in Goes luister bijgezet. Niet alleen behaalde de Zeeuwse hoofdklassers met zijn zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen de toernooizege, maar dat deed het team met een recordscore in de finale van 7-0. RCS was het laatste slachtoffer van de Vlissingse scoringsdrift.

Het was met afstand een record voor de finale. Er was al eens zes keer gescoord in een finale. Kloetinge, dit keer in de halve finale verslagen door Vlissingen, won in 1978 met 6-3 van ’s-Heer Arendskerke. Maar zeven goals had een team nog nooit gehaald in de finale. Laat staan zeven goals verschil. Tot zaterdag hadden twee teams een verschil van vier gehaald.

Hieronder de grootste verschillen in de finales van het kerstzaalvoetbaltoernooi. Voor Vlissingen was het de tweede toernooizege ooit in Goes. Exact veertig jaar geleden lukte het de Vlissingers ook. Sinds 1995 was de club afwezig geweest op het toernooi.

Apollo'69 maakt de grootste sprong

Apollo’69 was vorig jaar het treurende jongetje in de hoek tijdens het kerstzaalvoetbaltoernooi in Goes. De club uit ’s-Gravenpolder werd van de twintig ploegen allerlaatste. Hoe anders was het dit jaar… In de poule werd de uiteindelijke finalist RCS op 2-2 gehouden en in de laatste wedstrijd werd titelverdediger Dauwendaele met 3-2 verslagen.

Apollo’69 eindigde daardoor op de negende plaats van het toernooi. Een winst van elf plaatse ten opzichte van vorig jaar. Dat is de grootste sprong die een team maakte. Ook Jong Ambon maakte een stevige sprong, van tien plaatsen, maar dat was een sprong achteruit. Vorig jaar zevende, dit jaar zeventiende. Hieronder de teams die de grootste sprongen (vooruit en achteruit) maakten. Overigens eindigden Hoedekenskerke (13e) en SVD/Volharding (19e) op dezelfde plaats als vorig jaar