VVA JO14 verliest topper; toch tevreden coaches! - www.arendskerke.nl

VVA JO14 verliest topper; toch tevreden coaches!

VVA JO14 verliest topper; toch tevreden coaches!

GPC Vlissingen JO14-1

5 - 2

's Heer Arendskerke JO14-1

Competitie

4e klasse 1

Datum

13 oktober 2018 9:45

Accommodatie

Onbekend

De topper uit naar GPC Vlissingen; de nummers 2 en 3 in de stand; beide teams 2 x gewonnen uit evenzoveel wedstrijden. Op basis van de uitslagen scoort GPC wel makkelijker dan wij dus we zijn gewaarschuwd. Zonder de vakantiegangers Jappe en Nick (het centrale duo), maar mét Siep van de JO12 én Raoul die zijn debuut ging maken vandaag. Het was prachtig weer en onze supporters zochten een lekker plaatsje op de tribune in de zon. De trainers hadden een weerzien met hun voormalige coach bij Kloetinge (2/3) Karl Vergouwen. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal!!

Ondanks een goede warming up en het mooie weer begonnen we slecht aan de wedstrijd. De eerste aanval van GPC was gelijk raak; Koen misschien nog onder de indruk van de aanvoerdersband ging maar half zijn duel in en de spits van GPC maakte daar dankbaar gebruik van en schoot buiten bereik van Dave in de verre hoek: 1-0. Dat was een tegenvaller waar we even niet mee om konden gaan. GPC liet zien goed te kunnen voetballen en sneed af en toe gevaarlijk door ons middenveld en verdediging heen. Gelukkig hadden wij Dave mee en die wist met een aantal goede reddingen een grotere achterstand te voorkomen. Het duurde tot de 20e minuut toen de 2-0 viel. Een afstandschot werd nog gekeerd door Dave, maar de rebound van een andere speler was hem net te machtig. Toch kwamen we wat beter in de stevige duels en daardoor ook wat beter in de wedstrijd. GPC was echter slim door op de juiste momenten een kleine overtreding te maken. De goed leidende scheidsrechter zag het en floot elke keer. Zo ook in de 23e minuut toen Siep werd vastgepakt. William zette zich op zo’n 30 meter van de goal achter de bal en schoot zo hard hij kon de bal de 16 meter in. De keeper kon de bal niet goed verwerken, Timo ging het duel goed aan en de bal belande voor de op de grond liggende Sven die al liggend de aansluitingstreffer kon binnentikken: 2-1  Inmiddels had Raoul zijn debuut gemaakt en was ‘en lahora punta’ geplaatst naast Jimi. Voor Raoul zijn eerste echte wedstrijd in teamverband, nog wat onwennig, maar hij heeft goed zijn best gedaan. Tot de rust speelde het voetbal zich verder veel af op het middenveld en herstelde de verdedigers Julian, Koen, William en Jelle/Ivar zich goed van het matige begin. Ruststand 2-1.

In de 2e helft een zelfde beeld. GPC begon weer gelijk goed en wij stonden niet goed. Een gevaarlijk afstandsschot ging maar net over. Het spel ging daarna op en neer dus ik sta er niet helemaal voor in dat ik alles in goede volgorde vertel, maar beiden teams kregen kansen. Sven 2x zelfs kort achter elkaar; 1 x vanaf de zijkant waar hij tot ergernis van ondergetekende de bal afkapte ipv te schieten of voor te geven op de vrijstaande Raoul. Uit de andere kans kwam hij in het midden 1 op 1 met de keeper, maar die redde ala Iker Casillas in 2010, waardoor het 2-1 bleef. Inmiddels had ook Dave een bal uit de kruising getikt, maar een derde afstandsschot was te goed: 3-1.  Dat was een domper, omdat we zelf de gelijkmaker op onze schoen hadden gehad. Toch knokten we door en hierdoor kreeg ook Jelle Pekaar een 1 op 1 kans met de keeper, maar hij schoot net naast. Misschien was dit wel net het verschil tussen GPC en ons, want even daarna scoorde zij weer wel en wederom uit een afstandsschot die hoog, waarbij Dave last leek te hebben van de zon, in de goal verdween: 4-1. De wedstrijd leek gespeeld en wat we ook deden de spelers van GPC stonden op de juiste plaats of gaven net een stevigere, maar faire, schouderduw waar spelers als Jimi, Sven en Siep niet tegenop gewassen waren. Kian en William probeerden het ook nog een keer van afstand, maar helaas zonder succes. Toch lieten we nog 1 keer zien dat we goed kunnen voetballen. Sven stuurde Jimi weg met een steekpass (even daarvoor nog afgevlagd voor toch zeker twijfelachtig buitenspel), die gaf voor op de inlopende Siep die bij de 2e paal hard en laag binnen schoot: 4-2! Er waren echter nog maar een paar minuten te spelen dus de tijd was te kort om nog een gelijkspel te forceren wat we wel probeerden. In de laatste seconden kregen we nog een corner tegen die er via de scrimmage ook nog in ging, waardoor er 5-2 op het scorebord kwam, dat het beeld van de wedstrijd wat vertroebeld.

Na de wedstrijd uiteraard ontevreden gezichten bij de spelers en veel gemor op de tegenstanders die in hun ogen te snel gingen liggen of ons juist het voetbal onmogelijk maakten met kleine overtredingen. Ik heb al vaker tegen de jongens gezegd dat voetbal ook slimmigheid is en daarin was GPC duidelijk verder dan ons. Zij zochten de toegelaten grens van de scheidsrechter op en maakten daar dankbaar gebruik van. Maar ze voetbalden ook net wat makkelijker dan wij. De trainer van GPC was in ieder geval blij met de tegenstand die wij geboden hadden, want dat hadden ze nog niet gehad. Dat compliment onderschrijven wij ook en we nemen de positieve punten weer mee naar de volgende wedstrijd thuis tegen de meiden van de JVOZ op 27 oktober. Tot dan!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!