Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Vandaag de topper op het programma tegen nummer 2 Krabbendijke die alleen op doelsaldo de mindere van ons was. Heel de week hebben we er naar toe geleefd. Met 'we' bedoel ik met name de trainers, want die hadden er erg veel zin in en gezonde spanning opgebouwd wat thuis voor een extra toiletbezoekje had gezorgd. De boys bleven redelijk nuchter naar ons gevoel en dat is misschien maar goed ook. Nick was gelukkig tijdig hersteld van een buikgriepje. Finn kon helaas niet aanwezig zijn. Elke week moeten we bespreken wie er onder de lat moet bij gebrek aan een vaste keeper. Trainers hadden gekozen voor Ivar en hij had dat zelf ook al bedacht. Met Jelle op de bank begonnen we aan de match.

De start was goed, want we speelden direct op hun helft en dat leidde in de 2e minuut tot een corner. Deze keer nam Timo hem, omdat hij dichtbij stond. Hij vond met zijn trap de andere cornernemer Sven die de bal controleerde en vanuit de draai op goal schoot. Via een been kreeg de bal een curve die de keeper kansloos liet: 1-0. Dat was een goed begin! Het eerste kwartier was volledig voor ons, maar het ontbrak aan een zuivere eindpass om de spitsen in stelling te brengen. Daarna kwam Krabbendijke wat beter in de wedstrijd, maar dat resulteerde niet in grote kansen. Veel duels werden op het middenveld uitgevochten. Onze verdediging Julian, Nick, Koen en Kian stond goed en werd daar waar nodig ondersteund door CVM Timo. Een aantal diepe ballen waren te hard en konden door Ivar makkelijk worden verwerkt. Zo ging het op en neer naar de rust en was het vooral spannend.

In de rust wat puntjes aangestipt die beter konden. Sven kreeg niet de vrijheid die hij normaal heeft voor zijn acties en had het lastig tegen zijn directe tegenstander dus moest hij directer spelen. Maar dan moet er ook vrij gelopen worden zonder bal.  Verder doorgaan met de voetballende oplossing zoeken als het kan.

Dat laatste ging net na rust bijna mis toen Nick aan de wandel ging met de bal, maar balverlies leed. Koen kon het foutje van zijn centrale maat in de 16 nog net voor de neus van Ivar herstellen. Krabbendijke liet in de beginfase van de 2e helft zien dat de wedstrijd uiteraard nog niet gespeeld was. Na 7 minuten een hele grote kans die echter naast geschoten werd. Pas in de 52e minuut kwamen wij weer van onder de druk vandaan en hoe! Net op de helft van Krabbendijke gooide Damian snel een bal in naar Sven die vanaf de achterlijn de bal teruglegde richting 16 meter lijn. Jimi werd daar gecoached door Siep dat hij de bal moest laten gaan en met een prachtig overstapje deed hij dat, zodat de bal door Siep prachtig in de linkerhoek geschoten kon worden: 2-0.
Krabbendijke was hierdoor even van slag en moest zich herpakken. Ze probeerde dit te doen door een eerstvolgende doeltrap kort te nemen. De keeper gaf een tikje breed voor de goal langs naar zijn laatste man, maar die had niet verwacht dat Jimi druk ging zetten. Hij wilde de bal wegschieten, maar schoot tegen de benen van Jimi aan en zo hobbelde de bal de goal in: 3-0.
Toen brak een fase aan waarin we controleerden. Krabbendijke raakte her en der wat gefrustreerd en ging wat meer praten dan voetballen. Een late overtreding op Sven werd door Peter beoordeeld als natrappen en de spits van Krabbendijke moest 10 minuten naar de kant.
We konden niet profiteren van de man meer situatie, zodat in de 27e minuut toen ze weer compleet waren zij wel direct profiteerden van een foutje van onze kant: 3-1. Misschien kwam het door een omzetting van de trainer na de wissel van Julian, maar we waren het even kwijt. Koen moest naar rechtsback en Damian naar het centrum, daar waar de opzet was om rust te creeren gebeurde het tegenovergestelde. Damian nam zelf initiatief door Koen weer terug te zetten in het centrum en hij naar rechtsback. Dat kan ik alleen maar waarderen.
Dan opeens een rare bal van Krabbendijke die vanaf de zijlijn een hoge bal richting zijn eigen 16 schiet. De bal komt bij Siep die de bal eerst gecontroleerd laat stuiteren en dan met een volley van buiten de 16 de kruising zoekt, BAM, keeper kansloos: 4-1. Wedstrijd gespeeld hoor ik de trainer van Krabbendijke zeggen........
Niets is echter minder waar, want 2 minuten later komt een splijtende pass bij de spits terecht die 1 op 1 met Ivar geen fout maakt: 4-2. En nog eens 2 minuten later wordt een hoge bal niet goed verwerkt door ons en vliegt de 4-3 er ook nog in. Dan zijn er nog 5 minuten te spelen.
Na de aftrap komen wij over links door via Jelle en Jimi die Sven bereikt en met een klein tikje Siep in stelling brengt. Deze stuiterende bal raakt hij niet goed en belandt in de handen van de keeper. Het is echt bere spannend en het kan nog alle kanten op. Dan de laatste minuut: Een opstuiterende bal tegen Jelle wordt door heel Krabbendijke als hands beoordeeld. Er wordt niet gefloten en wij voetballen verder en Jelle brengt met een diepe bal Siep nog een keer in stelling die keurig van eigen helft vertrekt. Hij gaat op de keeper af, sleept hem er links langs en ....................weet helaas niet de rust te vinden om de bal binnen te tikken. Met links tikt hij de bal in het zijnet. De makkelijkste van de middag gaat er niet in, maar lang hoeft hij niet te treuren, want Peter fluit af voor het einde van de wedstrijd. De winst is binnen!

Na de wedstrijd was het nog even onrustig, maar de leider en de aanvoerder van Krabbendijke hebben dit goed opgelost. Met de nieuwe partybox van Sven bleef het nog lang gezellig in de kleedkamer. Top mannen! Nog 3 wedstrijden te gaan, waarin we nog vol aan de bak moeten, want WHS en Apollo zijn geen makkelijke tegenstanders. Maar dat zijn wij ook niet en het gaatje is geslagen.