VVA JO17 wint weer. - www.arendskerke.nl

VVA JO17 wint weer.

VVA JO17 wint weer.

's Heer Arendskerke JO17-1

4 - 2

MOC'17 JO17-2

Timo Jansen (afstandschot)
35'
66'
Assist: Kian de Vos

Competitie

2e klasse 04

Datum

12 maart 2022 10:30

Scheidsrechter

G. de Vos

Accommodatie

Sportpark 's Heer Arendskerke
Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

MOC'17 was vandaag de tegenstander. De nummer laatst, gedegradeerd uit de 1e klasse met 0 punten en nu ook nog zonder punten. Onderschatting zou op de loer kunnen liggen, maar wij zijn niet een team die zich dat kan veroorloven. Bovendien is het maar de vraag met welke spelers MOC zou spelen, want het aantal gastspelers in de voetbal.nl app was minstens zo groot als de teamselectie. En daar zaten spelers bij die op divisie niveau spelen in de JO17-1. We waren dus gewaarschuwd. MetTimo en Finn (en zijn gipsenarmpje) als supporter op de bank begonnen we aan de wedstrijd. Bij gebrek aan spitsen hadden Gerjan en ik ervoor gekozen om Ivar als aanspeelpunt naast Jimi in de spits te zetten. 

Het begin was voor ons met een schotje van Sven, een vrije trap van Jelle en een poging tot lob van Stijn. Allen zonder resultaat. In de 11e minuut de eerste serieuze kans van MOC, maar deze ging naast. Dan de eerste voetballende kans voor ons: Damian stuurt Jimi weg op links en die geeft een goede voorzet bij de 2e paal waar Ivar de bal net niet goed kan raken. De weer ijverig werkende Jimi krijgt daarna een kans vanaf rechts waar we op gehamerd hebben dat hij dat meer moet doen, maar zijn schot gaat nu ver naast. Misschien had hij in dit geval moeten kiezen voor de vrijstaande Ivar. In de 20e minuut pakt Sven een afvallende bal op, maakt een actie over links en trekt de bal terug op Ivar die echter de bal mist. Daarachter stond gelukkig Stijn nog en die schiet met links de 1-0 binnen. Vlak daarna weer een actie over links nu door de net ingevallen Timo die met buitenkantrechts weer Ivar bediend, maar die mist opnieuw de bal jammerlijk. 
MOC liet in de 25e minuut zien dat ze een paar goede spelers hebben. Een daarvan gaat op Siep af en er voorbij, schiet met links in, maar Damian was goed doorgelopen en kon de bal ruim voor de lijn weghalen. Vervolgens nog een kans die net naast wordt geschoten. Een paar minuten later is het wel raak. Een aanval over rechts komt bij de linkerspits terecht. Julian liep net iets te ver door waardoor de spits de ruimte had om uit de draai op goal te schieten en te scoren: 1-1 Herpakken en opnieuw beginnen en dat lukt. In de 35e minuut geeft Jimi goede druk op de verdediging waardoor Sven de bal links op de rand 16 krijgt. Siep schreeuwde dat Sven moest schieten, maar hij gaf de bal breed op de inkomende Timo die vanaf 18 meter verwoestend uithaalt in de kruising: 2-1. De laatste kans voor rust was voor Jimi na een mooie steekbal van Jelle op Stijn die vanaf rechts Jimi bereikt op links. Hij besluit echter om (weer) in de korte hoek te schieten terwijl hij juist tegendraads voor de keeper in de verre hoek had moeten schieten; naast in het zijnet. Ruststand 2-1.  

Koppies op scherp gezet bij de thee, want het had gezien de kansenverhouding ook andersom kunnen zijn. Het motto werd: het maakt niet uit hoe, maar die 3 punten blijven hier.

Toch beginnen we niet goed aan de 2e helft. MOC dringt ons achteruit en Koen moest een bal van de lijn halen na een scrimmage. De corner die volgt wordt door ons wel redelijk weggewerkt, maar de bal wordt vanaf de zijkant laag ingeschoten tussen diverse benen door en tegen de voet van een MOC speler: 2-2.
We zijn het even kwijt en MOC had op voorsprong kunnen komen als Siep in de 51e minuut een goed schot niet had tegengehouden. Langzaamaan lijken we weer beter in ons spel te komen aan de hand van Timo die veel ballen onderschept. Na een uur spelen weer een kansje voor Jimi over links, maar hij schiet naast. In de 64e minuut een vrije trap van Ivar die sierlijk gepakt wordt door de keeper. Weer 2 minuten later komt uit wat de trainers wilden. Ivar wordt ingespeeld net over de middenlijn, houdt de bal even vast, geeft mee aan de lopende Sven die over rechts doorstoomt naar de achterlijn. Vanaf daar geeft hij hard voor en Stijn, die was ingevallen voor Jimi in de spits, staat op de juiste plaats om binnen te tikken: 3-2. Dat gaf ons de juiste flow en een tikkie aan MOC. Nog een kans: Damian legt na een goede loopactie over rechts de bal terug op Timo die een hoge voorzet geeft bij de 2e paal, waar Sven zijn hoofd net niet tegenaan kan zetten. De laatste fase gaat er veel over links. Kian kreeg veel vrijheid om op te bouwen. Kon niet altijd een medespeler vinden, maar in de 77e minuut stuurt hij Sven weg. Die drijft op hoge snelheid vanaf links de 16 meter in en puntert de bal laag langs de keeper: 4-2. Wedstrijd beslist, punten in de tas en een mooie 2e plaats in de stand. 

Ondanks dat we best veel kansen hebben weggegeven stonden de verdedigers Julian, Koen, Nick/Damian en Kian vaak op de goede plaats. Koen had het lastig tegen de goede spits, maar dat komt ook omdat hij een beetje te lief is. Als je zag hoe Ivar af en toe op zijn enkels werd gezeten dan kunnen we daar wat van leren, zonder over de schreef te gaan uiteraard. 
Tot op heden zijn het echt leuke wedstrijden in deze 2e klasse, waarin we veel leren en niet alleen omdat we winnen. Van diverse supporters en trainers krijgen we complimenten en dat is altijd leuk om te horen. Laten we dit meenemen naar de returnwedstrijd aanstaande zaterdag tegen Kapelle.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!