Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

De laatste thuiswedstrijd van het mooie seizoen stond op de planning. De heen wedstrijd tegen OKD was de 1e uit de 2e klasse en werd onfortuinlijk verloren met 1-0, waar een gelijkspel zeker verdiend was geweest. De trainer van OKD had wel voorspeld dat we zeker mee zouden kunnen draaien op basis van wat hij gezien had in ons spel. En daar heeft hij gelijk in gekregen, aangezien we nog steeds op een mooie 3e plaats staan. OKD stond wel 1 punt achter ons met 1 wedstrijd minder gespeeld dus wilden we dat zo houden dan moest er gewonnen worden. Finn ontbrak vanwege zijn voetblessure en Raul nam zijn plaats in. Nick en Kian begonnen op de bank.
Van onze vaste supporter Wim moest ik het verslag van de 1e helft maar kort houden:
2e minuut: we veroveren de bal, Timo komt in balbezit en haalt op zijn  typische manier van zo'n 20 meter uit. Keeper op het verkeerde been, Bam 1-0. Na 10 minuten hadden we  echter niets meer te vertellen. OKD speelde de bal rond en wij konden alleen maar verdedigen en de lange bal spelen die zeer gemakkelijk door OKD werd opgevangen. In de 30e minuut resulteerde dit in de zeer verdiende gelijkmaker. Een voorzet van links werd tegendraads ingeschoten: 1-1. Enige positieve dat ik kan melden is dat we op zich verder wel goed hebben verdedigd, want we zaten er op het laatste moment elke keer met een voet tussen.

2e helft moest anders. De trainer die normaal gesproken niet van zijn wisselschema afwijkt deed dat nu wel. Damian zat (weliswaar verdedigend) goed in de wedstrijd en dat moest behouden blijven. Jelle zat wat minder in zijn vel en werd het 'slachtoffer'. Ivar stond eerst op de nominatie voor rechtshalf, maar dat hebben we omgezet naar spits om de bal eens vast te kunnen houden. Raul moest daarom een positie terug naar rechtshalf.

Een wereld van verschil in de 2e helft. We gingen voetballen! Vooral over rechts was het mooi om te zien dat Julian die lekker in de wedstrijd zat nu ook opbouwend mee ging doen. In de rust was dit ook aan gegeven aan Siep dat hij daar naar moest kijken. Met zijn traptechniek kon hij de bal keer op keer over de spits heen schieten waarna Julian kon opstomen. Hij kwam zelfs een keer in de 16, maar durfde het niet aan om te schieten. We kregen kansen voor Sven en Stijn (schotje, kopbal) maar er werd niet gescoord. De aanvoerder van OKD was slim en sterk en haalde veel weg, net zoals Nick vaak bij ons doet. Maar ook Koen durfde vandaag wat vaker het duwtje te geven en contact te maken met zijn tegenstander. Opbouwen kan ook risico met zich meenemen. Nick verspeelde een bal aan de spits, maar die werd in een 1 op 1 duel door Siep gestuit. Daarna moest Siep nog een keer handelend optreden met zijn voet. Bij een corner kwam Siep uit en raakte de bal met de vlakke hand ipv de vuist en moest Nick daardoor nog een bal van de lijn halen.
Ook Kian kwam nog een keer goed op over links en Jimi stond al klaar  in de 16 om zijn voorzet binnen te tikken, maar de bal werd voor zijn neus weggekaapt. Vervolgens nog een plotselinge kans toen Ivar goed druk zette en de bal tegen hem aan kreeg en via de flipperkast een kans voor Stijn opleverde. Hij moest echter heel snel handelen, omdat de keeper snel uit kwam en hij krulde de bal om de keeper, maar ook langs de verkeerde kant van de lege goal. Zo bleef het spannend, ging er nog iemand met de winst aan de haal?
Ja! 3 minuten voor tijd zette Sven nog een keer aan voor een actie richting de achterlijn en legde de bal terug op Stijn die ter hoogte van de penalty stip stond. En op typische wijze van Stijn schoot hij beheerst met de binnekant voet de bal in het hoekje, waardoor de keeper kansloos was: 2-1! Dolle vreugde, maar er moesten nog wat minuten gespeeld worden. Een poging tot een verre ingooi leek nog verwarring op te leveren, maar Siep kon de bal makkelijk oprapen. En zo wonnen we de pot met 2-1.

Na de wedstrijd was er commotie  bij OKD over de nog te spelen tijd. Dit kwam misschien door het scorebord. Dit had even stil gestaan nadat we 45 minuten hadden gespeeld, maar vanaf de drinkpauze halverwege dus op 60 minuten liep alles weer synchroon.
Het was gewoon weer een wedstrijd die dicht bij elkaar lag en dat blijf ik het leuke vinden van deze klasse. Nog 2 potjes te gaan; met 2 winstpartijen is misschien nog een 2e plaats mogelijk en dat zou een hele mooie prestatie zijn. Op naar volgende week!