's Heer Arendskerke 1 - DBGC 1

's Heer Arendskerke 1 - DBGC 1

Zaterdag is DBGC de tegenstander van Arendskerke. De ploeg uit Oude-Tonge deed een lange tijd bovenin mee maar is inmiddels wat afgezakt en staat nu veilig op de 7e plek. Dit komt met name door het grote aantal gelijkspelen (6x) want DBGC heeft evenveel verliespartijen als de koplopers.

Vorige week speelde DBGC met 2-2 gelijk tegen Arnemuiden terwijl Arendskerke vrij kansloos met 5-1 ten onder ging bij en tegen MZC'11. Verhaal blijft een beetje hetzelfde. Arendskerke zal punten moeten gaan pakken om het nacompetitie-spook af te wenden.  De scherpte moet er meteen vanaf het fluitsignaal zijn. Tegen Serooskerke ontsnapte Arendskerke na een vroege 0-2 door uiteindelijk (overigens dik verdiend) met 4-2 te winnen. Maar tegen MZC'11 stonden de blauw-witten al na 15 minuten op een 3-0 achterstand. En die schade viel niet meer te repareren.

In de uitwedstrijd tegen DBGC kwam Arendskerke juist vroeg op voorsprong. Na 11 minuten tikte Sam de 0-1 binnen. Met veel hangen en wurgen kwam DBGC vlak voor rust langszij en pakte uiteindelijk in de 2e helft de volle winst. Maar een resultaat zat er toen zeker in.

Laten we hopen dat Arendskerke dit keer van begin af aan bij de les is en dat de broodnodige punten in eigen huis blijven.