2. De eerste jaren van 's-Heer Arendskerke 11. Mijn jaren bij 's-Heer Arendskerke
4. Van VV 's-Heer Hendrikskinderen naar VV 's-Heer Arendskerke 13. VVA 75 jaar oud
5. Met z'n elven goed voor 211 doelpunten 14. Dames- en meisjesvoetbal
7. 60 jaar lang voetbal op 's-H. Arendskerke 16. Accomodatie ZOEF
8. De voetbal in de jaren '70 17. Hoogtepunt: VVA naar de 2e klasse
9. De eerste jaren zaalvoetbal en kersttoernooi 18. Zo ziet men 's-Heer Arendskerke

's-Heer Arendskerke viert feest na het behalen van de titel Late treffer Peter Kamstra velt Rillandia

‘S-HEER ARENDSKERKE - Dolle feesttaferelen zaterdagop het veld in ‘s Heer-Arendskerke waar de plaatselijkevoetbaltrots kampioen werd in de derde klas KNVB.

Dit gebeurde na een waanzinnige wedstrijd tegenRillandia waarin ‘s Heer-Arendskerke in de allerlaatste minuut (94e!) door een treffer van Peter Kamstra met 4-3won en door het puntverlies van medekoploper Kapellerechtstreeks promoveert naar de tweede klas.

Trainer André van de Broek en zijn manschappen voerden daarmee een waar huzarenstuk op door in vier jaar tijd de sprong van de eerste klas afdeling naar de tweede klas KNVB te maken.

‘s-Heer-Arendskerke - Rillandia werd een wedstrijd waar ze over 25 jaar in het dorp nog over zullen praten, het was dan ook een waar spektakelstuk van de eerste tot aan de allerlaatste minuut. Alles wat een voetbalwedstrijd boeiend kan maken, viel waar te nemen: spanning en sensatie, meermalen geraakt werd, individuele hoogstandjes, kortom ‘s-Heer-Arendskerke trainer André van de Broek, bezig aan zijn laatste wedstrijd, over de kansen vooraf: „Bij ons is de grootste druk van de ketel, wij hebben immers al een periodetitel op zak en bij Kapelle draait het voetballendde laatste weken minder.”

Collega-trainer van Rillandia, Ko Stoutjesdijk: „Wij zijn nog in de race voor het periodekampioenschap dus mijn spelers staan op scherp.” Dat bleek ook wel want al na één minuut kon scheidsrechter Vroegop een gele kaart trekken voor Rillandia-speler Moison. Kort hierna zag Rillandia-speler Leo van derWeyden zijn vrije trap op de lat belanden.

Rode kaart
‘s-Heer-Arendskerke was gewaarschuwd. De thuisploeg,vooral in de eerste helft verzorgt en met overleg spelend,plaatste er enkele gevaarlijke aanvallen tegenover. Uit één hiervan werd spits Peter Kamstra aangespeeld. Hij passeerde Rillandia-doelman Kuyper maar de bal werd op de lijn met de hand gered door verdediger Stefan Soffoen die gelijk met rood de kleedkamer op kon zoeken.

In het tumult dat volgde werd Rillandia-trainer KoStoutjesdijk achter de omheining gestuurd, ‘s Heer- Arendskerke middenvelder Wim Goedegebure trok zich van alle commotie niets aan en benutte de toegekendep enalty beheerst. 1-0.

Rillandia, zeker niet uit het veld geslagen met tien man,kwam knap op gelijke hoogte toen Frans Hagebeek koppend tegen scoorde. 1-1. En uit de daar opvolgende aanval van Rillandia-zijde kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong,middenvelder Jan-Willem Meeuwsen al dan niet in buitenspelpositie, zorgde met een lage schuiver voor 1-2.

‘s-Heer-Arendskerke toonde toen de nodige veerkracht.Peter Kamstra, aangespeeld vanuit het middenveld,schermde de bal in het zestienmetergebied uitstekend af,draaide van zijn tegenstander weg en scoorde koeltjes: 2-2.

In de beginfase van de tweede helft profiteerde Rillandia echter weer van het slordige en zenuwachtig voetbal van de thuisploeg. De behendige Richard Lambertus bediende Jan-Willem Meeuwsen op maat: 2-3.

Het leek de genadeklap,maar Leo Goedegebure knalde vanaf twintig meter zijn ploeg weer langszij: 3-3.Beide ploegen misten hierna uitstekende kansen om de partij in winst om te zetten en terwijl iedereen langs d ekant al druk praatte over een eventuele beslissingswedstrijd tegen Kapelle sloeg Peter Kamstra toe.

Wim Goedegebure zorgde voor de voorbereiding en Kamstra frommelde de bal diep in blessuretijd in het doel: 4-3. „Grandioos”, stamelde Peter Kamstra, „dat ik dit mag meemaken.”

De vertrekkende trainer André van de Broek sprak van een schitterend afscheidscadeau en betrok vooral veldtrainer Jan de Roo bij het succes van de thuisploeg. Volgens van de Broek wordt ‘s-Heer-Arendskerke een duidelijke aanwinst in de tweede klas.

‘s-Heer-Arendskerke – Rillandia: 4-3 (2-2)
12. Wim Goedegebure 1-0. 18. Frans Hagebeek 1-1. 22Jan-Willem Meeuwsen 1-2. 37. Peter Kamstra 2-2. 67.Jan-Willem Meeuwsen 2-3. 72. Leo Goedegebure 3-3; 94.Peter Kamstra 4-3

Scheidsrechter: R. Vroegop te Stavenisse. Aantal toeschouwers:350

Rood voor: S. Soffoen, geel voor P. Moison, beide van Rillandia